Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

BRK pregăteşte listarea Millenium Broker, prin intermediul unei majorări de capital

BRK pregăteşte listarea Millenium Broker, prin intermediul unei majorări de capital

Millenium Insurance Broker, companie unde reţeaua de mobilitate Autonom Services este acţionar majoritar, se pregăteşte să se listeze luna aceasta la Bursa de Valori Bucureşti, conform unor surse din piaţă citate de ZF.

Compania plănuieşte astfel să de­buteze pe piaţa AeRO, pepiniera seg­mentului principal al BVB, în urma unei operaţiuni de majorare de ca­pital social. Listarea va fi inter­me­diată de BRK Financial Group, singurul broker listat la Bursa românească.

Autonom Services, companie de­ţinută de fraţii Marius şi Dan Ştefan, cu obligaţiuni listate la Bursă, a intrat în acţionariatul Millenium Broker în 2019. Vara trecută, Autonom şi-a cres­cut participaţia la MIB de la 17,5% la 31,2%. Ceilalţi acţionari ai Millenium sunt Tudor Dimofte (18,1%), Ştefan Emanuel Prigoreanu (17,6%), Dorin Ivaşcu (15%), Alin Valentin Angheluţă (9%), Alexandru Ion (5,2%) şi Cristina Mihaela Cristea (4%), potrivit datelor Confidas.

Millenium Insurance Broker a înregistrat anul trecut un volum al primelor brute intermediate de 231 de milioane de lei, în creştere cu 34,3% faţă de 2020, ajungând la o cotă de piaţă de 2,42%, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Brokerul a ocupat astfel poziţia a noua în topul celor mai mari companii de brokeraj în asigurări în funcţie de primele intermediate pe asigurări generale, după ce a deţinut locul 10 în anul anterior.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.