Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Bursa de Valori Bucuresti a premiat performerii anului bursier 2021

Bursa de Valori Bucuresti a premiat performerii anului bursier 2021

  • 17 premii au fost acordate companiilor prezente la bursa, intermediarilor, administratorilor de fonduri si de pensii, pentru performantele pe care le-au inregistrat pe parcursul anului bursier 2021.
  • Piata de capital din Romania a consemnat in 2021 unul dintre cei mai buni ani din istorie si a inregistrat o serie de noi maxime la nivelul mai multor indicatori de dezvoltare. 

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a acordat in cadrul ceremoniei BVB Awards organizata astazi, 17 februarie, un numar de 17 premii pentru rezultatele obtinute in 2021 de cele mai performante companii listate, companii de brokeraj, fonduri de pensii private sau de investitii. Premierea performantelor din 2021 are loc dupa ce Bursa romaneasca a incheiat anul 2021 cu noi maxime, printre care un nou varf pentru lichiditatea medie zilnica pentru toate tipurile de instrumente financiare (79,4 milioane lei), valoarea tranzactiilor cu toate instrumentele financiare a depasit anul trecut pragul de 20 miliarde lei, iar capitalizarea companiilor locale listate pe ambele piete a atins cel mai inalt nivel din istorie, respectiv 160 miliarde lei. De asemenea, 23 de companii s-au listat la cota bursei in 2021 si au atras finantari de 234 milioane euro, iar valoarea celor 45 de emisiuni de obligatiuni si titluri de stat listate anul trecut au depasit 1,8 miliarde euro.

Dupa ce anul trecut numarul si valoarea finantarilor derulate prin intermediul pietei de capital au fost capul de afis in publicatiile de profil si nu numai, a venit momentul sa premiem toate aceste performante. Aceste premii sunt unele simbolice, adevaratele premii au fost primite cu ocazia fiecarei listari, a fiecarui plasament privat de succes, a ofertelor publice, si au fost oferite direct de catre toti cei care fac parte din acest ecosistem numit piata de capital. Ii felicit pe castigatori pentru tot ce au realizat in 2021 si sunt convins ca impreuna vom continua sa sustinem finantarea economiei si a companiilor romanesti,” a declarat Radu Hanga, Presedintese Bursei de Valori Bucuresti.

„Premiile pe care le acordam astazi sunt o recunoastere a performantelor obtinute intr-un an in care noutatea, inovatia si schimbarea au fost la ordinea zilei. Am incheiat anul 2021 cu mai multe companii la cota bursei, noi instrumente financiare disponibile investitorilor, mai multi investitori de retail si o mai mare deschidere a populatiei fata de investitiile la bursa. Ne mentinem obiectivul de a creste lichiditatea si de creste reprezentativitatea bursei in economie. Avem premise foarte bune si ne bazam pe un interes ridicat al companiilor pentru finantarea prin bursa,” a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

Dintre cele 17 premii, unul a fost stabilit prin votul publicului in perioada 1 – 13 februarie pentru Cel mai apreciat jurnalist pe piata de capital in 2021. In cadrul acestei editii a fost acordat, pentru a doua oara deja, premiul pentru Cea mai buna comunicare cu jurnalistii a unui emitent in 2021, premiu stabilit de un juriu format din jurnalistii care acopera domeniul pietei de capital, pe baza experientei si interactiunii lor cu companiile listate.

Cele 17 premii acordate pentru performantele consemnate in anul 2021 sunt:

Nr. Categorie Castigator
1. Cea mai mare oferta publica initiala primara a unei companii antreprenoriale in 2021 AQ (AQUILA PART PROD COM)
2. Cea mai tranzactionata actiune pe piata principala a BVB in 2021 TLV (BANCA TRANSILVANIA S.A.)
3. Cea mai tranzactionata actiune pe piata AeRO in 2021 SAFE (SAFETECH INNOVATIONS S.A.)
4. Cel mai mare randament pentru investitori al unei companii din BET-XT in 2021 BRK (SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA)
5. Emitentul cu cea mai mare crestere a lichiditatii in 2021 TRP (TERAPLAST SA)
6. Brokerul anului 2021 Swiss Capital
7. Cel mai activ intermediar pentru cresterea lichiditatii in 2021 BRK (SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA)
8. Intermediarul companiilor antreprenoriale pe piata AeRO in 2021 TradeVille
9. Cel mai activ intermediar pe ambele piete ale BVB in 2021 BT Capital Partners
10. Premiu pentru inovatie pe piata de capital in 2021 Autonom Services
11. Premiul pentru implementarea si promovarea finantarilor verzi pe piata de capital in 2021 Raiffeisen Bank
12. Premiul pentru implementarea si promovarea finantarilor verzi pe piata de capital in 2021 BCR
13. Cel mai performant fond de pensii private Pilon II Generali Pensii
14. Cel mai performant fond de pensii private Pilon III Allianz-Tiriac Pensii Private
15. Cel mai performant fond de investitii local in 2021 OTP Asset Management
16. Cel mai apreciat jurnalist pe piata de capital in 2021. Votul publicului Liviu Popescu, Ziarul Financiar
17. Cea mai buna comunicare cu jurnalistii a unui emitent in 2021. Premiul presei financiare TRP (TERAPLAST SA)

Pentru a respecta reglementarile privind limitarea efectelor pandemiei de COVID-19, ceremonia de premiere din acest an a fost organizata intr-un cadru restrans. Evenimentul  a avut loc la sediul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, care a gazduit la inceputul secolului trecut sediul Bursei de la Bucuresti.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.