Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Bursa românească depășește în premieră bursa de la Budapesta, la nivelul capitalizării

Bursa românească depășește în premieră bursa de la Budapesta, la nivelul capitalizării

Dinamica de o treime a indicelui BET-XT a condus la o creștere a valorii agregate de piață a companiilor listate la Bursa de Valori București, la 28,51 miliarde euro. Este un nivel mai mare decât cel al bursei din Ungaria, dar de 6 ori mai mic decât capitalizarea bursei de la Varșovia.

Promovată la statutul de piață emergentă de agenția de evaluare FTSE Russell și cu un an 2021 având număr record de listări, Bursa de Valori București își încununează secvența favorabilă cu o trecere în premieră peste valoarea celei de la Budapesta.

Anul trecut, capitalizarea agregată a companiilor listate românești a crescut cu 36,77%, la 28,51 miliarde euro, conform datelor publicate de federația europeană a piețelor bursiere Federation of European Securities Exchanges FESE. Dinamica superioară celei de 21,99% a bursei din Ungaria a permis surclasarea acesteia care are un nivel de 27,98 miliarde euro.

Cea mai valoroasă bursă din regiune este cea de la Varșovia, cu o capitalizare totală de 174,28 miliarde euro, de 6 ori mai mare decât cea a BVB. CU o dinamică doar ușor inferioară bursei românești, de 32,96%, cea de la Viena afișează o valoare agregată a companiilor listate de 143,83 miliarde euro.

La un nivel superior pieței de la București se află și bursa de la Praga, având o capitalizare de 33,05 miliarde euro. Este și rezultatul celei mai bune mișcări de creștere din regiune, de 51,83%.

În urma BVB se mai află bursa de la Zagreb, cu o valoare totală de piață a companiilor listate de 18,60 miliarde euro. Anul trecut, piața de acțiuni din Croația a avut o dinamică slabă, avansul fiind de numai 1,29%.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.