Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Cartea “Semnalul de 3%” a lui Jasn Kelly – Tehnica de investiții care îți va schimba viața

Cartea “Semnalul de 3%” a lui Jasn Kelly – Tehnica de investiții care îți va schimba viața

Cartea Semnalul de 3% a lui Jason Kelly este, zic eu, lectura OBLIGATORIE, in momentele in care nu stiti cum sa va formati portofoliul in caz de scaderi sau aveti temeri legate de o eventuala criza financiara recesiune si alte apocalipse de genu! Nu uitati ca un investitor adevarat NU ARE SCUZE de genu “piata e de vina!” !!! Alea sunt manelisme pentru traitori de clipa!

Un investitor adevarat gaseste solutii, stie sa si formeze un portofoliu potrivit apetitului sau la risc si stie sa il adapteze conditiilor din piata (daca este nevoie).

Asadar, chiar va recomand sa cititi aceasta carte, MAI ALES capitolul 1, din care cu siguranta veti ramane cu ceva folositor!

Cartea o gasiti in librariile:
eMag.ro , carturesti.ro , dol.ro

Semnalul de 3%: Tehnica de investiții care îți va schimba viața / The 3% Signal de Jason Kelly este după cum spunea Eusebiu Burcaș în prefața cărții, un manual de investiții, sau, altfel spus: „un plan matematic riguros și dovedit în piață pentru atingerea obiectivelor financiare personale.” Avantajul ei, în comparație cu alte metode tradiționale de investiție este că îți dă posibilitatea să îți controlezi investițiile.

Autorul mărturisește în debutul cărții că:

„Am pornit la drum într-un demers de cercetare de două decenii căutând o modalitate mai bună prin care oamenii obișnuiți să se poată conecta la potențialul de profit al bursei de valori.”

Și îți promite că:

„În această carte vom construi un plan care îți plasează economiile pe o traiectorie de creștere trainică, fără nevoia de a anticipa piața.”

Jason Kelly este autorul cărții The Neatest Little Guide to Stock Market Investing (Cel mai meticulos ghid al investițiilor la bursa de valori) un bestseller care a trecut testul timpului, aflându-se acum la a cincea reeditare. El este de asemenea autorul The Kelly Letter (Scrisoarea lui Kelly) pe care o trimite în fiecare duminică prin email furnizând ceea ce mulți abonați consideră a fi cea mai bună lectură a săptămânii. Din moment ce și-a realizat visul de a putea trăi și lucra oriunde în lume, Jason s-a mutat în Japonia în 2002 și lucrează din biroul său dintr-o zonă rurală aflată la două ore de Tokyo.

Când vine vorba de investiții, toate cărțile îți servesc aceeași rețetă: cheltuiește mai puțin decât câștigi, economisește restul, investește economiile la bursă și ai toate șansele ca economiile tale să se dubleze la fiecare 7 ani. Dar la bursă uneori pierzi, alteori câștigi, în funcție de perioadele bune sau rele pe care le traversează economia. Experții te vor sfătui să vinzi atunci când știrile din economie sunt bune și prețurile acțiunilor sunt mari și să cumperi atunci când veștile din economie sunt rele și prețurile acțiunilor scad. Însă Jason Kelly te atenționează în legătură cu caracterul alunecos al bursei de valori din cauza căruia până și cei mai pricepuți manageri de investiții ajung să piardă bani, fiind de părere că:

„Piața este la fel de înșelătoare în momente de minim sau de maxim și fiecare nou moment înșelător le oferă investitorilor o nouă ocazie de a o da în bară.”

Este important de precizat faptul că la americani dacă metoda 3Sig este aplicată într-un cont de pensii, profiturile anuale realizate vor fi scutite de impozit, ceea ce deocamdată nu este funcțional în România. Însă la fel de important de precizat este și faptul că 3Sig funcționează foarte bine și în conturile normale de tranzacționare.

Jason Kelly te convinge să urmezi metoda lui de investiții, denumită prescurtat 3Sig, arătându-ți pentru început ce nu funcționează la bursă. După ce îți face o prezentare generală a planului, autorul îți explică fluctuația prețurilor, dat fiind faptul că această fluctuație este necesară  pentru a putea beneficia pe urma cumpărării și vânzării.

Cartea lui Kelly este foarte explicită și abundă în exemple concrete, făcând-o ușor de parcurs până și de un neinițiat în domeniul investițiilor. Iată mai jos care sunt chestiunile cele mai importante și întrebările la care îți va răspunde această carte:

• 3Sig reechilibrează un plan de acțiuni înapoi la ținta sa de creștere în fiecare trimestru;

• Ceea ce experții nu doresc ca tu să afli este că prețul e tot ceea ce contează. Ideile nu ajută la nimic; părerile specialiștilor sunt confuze. Singurul lucru care contează este valoarea unei investiții, fie că aceasta se află sub un anumit nivel propice pentru a cumpăra, fie că este deasupra nivelului care indică un moment bun de a vinde. Partea bună este că putem afla acel nivel.

• Volatilitatea este o oportunitate pentru investitori și atât timp cât o investiție nu va da faliment, o volatilitate mai mare va aduce mai mult profit. De altfel, indicele volatil care nu poate să dea faliment este principalul tip de investiție în 3Sig.

• Cum poți învinge indexarea și cum poți realiza un plan automatizat de cumpărare a minimelor și de vânzare a maximelor anulând astfel neajunsurile determinate de faptul că nu suntem suficient de buni la anticiparea bursei?

• De ce 3% pe trimestru este obiectivul corect de performanță?

• Cum utilizezi sumele câștigate dintr-un fond de siguranță cu obligațiuni pentru a utiliza mai mult din fondul nostru de acțiuni atunci când piața nu reușește să livreze 3% într-un trimestru și să reaprovizionăm fondul de obligațiuni vânzând profitul excedentar atunci când piața livrează mai mult de 3% într-un trimestru;

• De ce e bine să păstrezi o parte a planului în obligațiuni sigure?

• Care e adevărul în legătură cu mitul cumpărării și vânzării?

• Care este cel mai indicat lucru atunci când planul nostru rămâne fără putere de cumpărare?

• De ce acțiunile companiilor mai mici au performanțe mai  bune decât cele ale companiilor mai mari când vine vorba de profit?

• Ce este costul mediu unitar și de ce acesta este principalul concurent al 3Sig dar și care sunt slăbiciunile lui?

• Ce avantaje prezintă recomandările automate de a vinde / cumpăra ale 3 Sig?

• Ce înseamnă regula „ai pierdut 30% menține-te pe poziții” și cum să o aplici?

• Cum să investești treptat un fond mare în numerar, ce tehnici poți folosi pentru gestionarea fondului de obligațiuni al planului tău, care este utilitatea unui cont care cumpără în punctele de minim și cum să-ți corectezi fondul de obligațiuni pe măsură ce îmbătrânești și devii mai reticent față de riscuri?

• Care sunt cele 5 etape ale procedurii trimestriale, care este cel mai solid factor care prezice performanța și de ce 3Sig este ideal din acest punct de vedere?

• Cum poți evita impozitul pe câștiguri de capital pe termen scurt?

• De ce sunt mai populare fondurile cu dată țintă, dar și ce dezavantaje au acestea?

În capitolul 7 autorul te ajută să înțelegi mai bine toate datele teoretice prezentate până acum cu ajutorul unui studiu de caz care, te va ajuta totodată să conștientizezi experiența din viața reală a derulării planului, astfel încât să știi la ce să te aștepți când îl vei implementa în viața ta.

Cu ajutorul lui Mark, Garrett și Selma trei investitori care lucrează la aceeași companie și au același venit, vei vedea concret care sunt avantajele 3Sig în comparație cu alte planuri de investiții. Garrett va urma recomandările experților zero-val, Selma va folosi metoda costului mediu unitar, iar Mark va utiliza metoda 3Sig. Autorul îți va arăta pas cu pas ce venituri lunare au aceștia, cât economisesc lunar, cum și unde investesc banii economisiți, cum fluctuează câștigurile lor din acțiuni și obligațiuni în funcție de evenimentele din economie timp de 12 ani (din 2001 până în 2013) și ce sume ajung să economisească în final fiecare dintre ei. Un exemplu practic foarte util și mai ales foarte convingător pentru a înțelege mai bine tehnica de investiții a lui Jason Kelly!

La finalul cărții autorul te încurajează să treci la acțiune aplicând metoda 3Sig, obținând astfel mai mult timp pentru tine și lucrurile care îți plac:

„Bursa de valori este mintea de maimuță a umanității prezentată într-o formă exagerată. Pentru mulți nu există cacofonie mai mare, nici o distragere mai mare de la viață decât ciclul de știri privind piețele financiare. O cale mai luminată de navigare a pieței este să te detașezi cu totul, să reduci haosul la o listă concisă de prețuri, să vezi lista aceea de doar patru ori pe an, să permiți unei formule neemoționale să-ți spună ce-ți transmit acele prețuri să faci și apoi să faci asta. Această stare mai elevată de investire nu are doar rezultate mai bune, ci costă și mai puțin și îți ia mai puțin din timpul tău limitat de pe Pământ.

Viața trebuie trăită, nu irosită agitându-te stresat într-un mediu cu validitate zero. Pune-ți ambiția în domenii în care intuiția face o diferență. Nu o uza pe un demers inutil de a ghici viitorul. Pune-ți siguranța financiară pe pilot automat și îndreaptă-ți atenția spre altceva. Sper că te-am ajutat să faci asta. Ești prea important ca să te irosești pe acțiuni.”

Cartea o gasiti in librariile:
eMag.ro , carturesti.ro , dol.ro

TESTIMONIALE:

„Auzim deseori că un plan personal este mai bun decât sfatul unui expert. Kelly oferă investitorului individual un plan mecanic, simplu, care implică disciplină și înlătură o mare parte din emoțiile care ne auto-sabotează.” – Brenda Jubin, Investing.com și ValueWalk

„După ce am citit cartea, am început să folosesc strategia lui Kelly pentru o parte din portofoliul meu. Per total, strategia este bună atât pentru investitorul pasiv, cât și pentru cel cu normă întreagă. Dacă ești sceptic, poate ai dori să știi că am testat strategia lui Jason Kelly în paralel cu multe altele, iar 3Sig le oferă cele mai bune rezultate pe termen lung.” – John Wilson

„În modelul creat de Kelly, prețurile îți spun exact cum să potrivești lucrurile pentru a cumpăra ieftin și a vinde scump la anumite intervale, fără a te amăgi că poți prevedea ceea ce se va întâmpla pe piață.” – David G. Deutsch

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.