Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Cathie Wood investește în acțiunile acestui rival al Tesla

Cathie Wood investește în acțiunile acestui rival al Tesla

Cathie și Ark Investment tocmai au făcut o mutare importantă cu un stoc nou de acțiuni … În timp ce Wood are, fără îndoială, o mentalitate de taur perimat atunci când vine vorba de Tesla, ea a decis să se diversifice puțin în spațiul EV cu producătorul auto din Detroit care vrea să concureze cu Elon Musk pe scena mare.

Tranzacția: Ark Investment Management a achiziționat 158.187 de acțiuni ale General Motors, marcând o poziție nouă pentru firmă. Achiziția a fost evaluată la puțin peste 6 milioane de dolari și reprezintă acum aproximativ 0,5% din ARK Autonomous Tech & Robotics ETF.

  • Printre cele mai importante dețineri din Autonomous Tech & Robotics ETF (ARKQ) se numără Tesla, Trimble (TRMB) și Kratos Defense & Security (KTOS).
  • Performanță: ETF-ul a scăzut cu 35% în acest an și cu aproximativ 44% față de maximul său istoric. Comparați acest lucru cu ETF-ul emblematic al Ark, Innovation ETF (ARKK), care a scăzut cu 58% YTD și cu aproape 69% față de nivelurile sale record.

Noua poziție vine la doar o lună după ce Cathie Wood a declarat pentru Yahoo Finance că a fost “fascinată de modul în care Mary Barra”, CEO-ul GM, a reușit să redreseze compania și să investească deschis în noi tehnologii.

  • GM a fost una dintre cele mai agresive companii de pe piață atunci când a investit în vehicule electrice și autonome.
  • GM investește 35 de miliarde de dolari în aceste două domenii până în 2025 – și și-a exprimat intenția de a detrona Tesla în topul vânzărilor de EV-uri în SUA până în acel an.

Luând o altă turnură: Cumpărarea GM o ajută, de asemenea, pe Cathie să își echilibreze portofoliul, deoarece acțiunile care îi plac se tranzacționează, în general, cu un raport preț/vânzări foarte ridicat, cu profituri mici sau chiar inexistente… GM, pe de altă parte, are 13 trimestre de câștiguri record din 2014 – totalizând aproape 88 de miliarde de dolari până în 2021.

Ce cred analiștii? 12 din 14 analiști care acoperă analiștii în ultimele 3 luni acordă GM calificativul “cumpărați”, cu un preț țintă mediu de 63 de dolari, ceea ce reprezintă o creștere de 64% față de nivelurile actuale

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.