Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Ce se va întâmpla cu Bitcoin și alte criptomonde în 2022

Ce se va întâmpla cu Bitcoin și alte criptomonde în 2022

Prețurile Bitcoin au fost într-o pendulare sălbatică în acest an și au încheiat anul 2021 mult mai sus față de valoarea de la începutul anului. Ce spun specialiștii că se va întâmpla în 2022?

Un Bitcoin se tranzacționează în prezent cu puțin sub 49.000 dolari, o creștere uimitoare de 66% față de nivelurile din ianuarie. Dar moneda cripto de top a scăzut, de asemenea, cu aproape 30% față de cel mai mare record, de aproape 69.000 dolari, atins în noiembrie. Deci, ce urmează pentru Bitcoin și alte criptomonede?

Conform CNN, nu se poate nega faptul că criptomonedele au devenit mainstream. Valoarea totală a tuturor criptomonedelor aflate în circulație este de peste 2,2 trilioane de dolari, Bitcoin reprezentând aproximativ 920 de miliarde de dolari din acest total.

Ethereum începe și el să reducă decalajul. Ethereum, care este o criptomonedă populară pentru contractele inteligente și jetoanele nefungibile (NFT) care au luat cu asalt lumea artei și a obiectelor de colecție, are o valoare de piață de 475 de miliarde de dolari.

Prețurile acestei criptomonede au crescut de cinci ori în acest an, de la aproximativ 730 dolari per monedă la aproape 4.000 dolari.

Probabil va exista un ETF Ethereum la începutul lui 2022

Acum există mai multe fonduri tranzacționate la bursă de Bitcoin (ETF) din care investitorii individuali pot alege. „Următorul pas posibil este lansarea de ETF-uri suplimentare pentru alte monede. Probabil va exista un ETF Ethereum la începutul lui 2022”, a declarat Nick Elward, șeful de produse instituționale și ETF-uri la Natixis Investment Managers.

Marii investitori profesioniști și instituționali, inclusiv managerii de fonduri de top precum George Soros și Stanley Druckenmiller, au investit în criptomonede. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că anul 2021 a arătat cât de volatile pot fi prețurile Bitcoin și al altor criptomonede.

Urmează ierni crypto mai puțin severe?

Mulți investitori s-au grăbit să investească în Bitcoin în 2017 și au asistat la creșterea prețurilor, de la aproximativ 1.000 de dolari per monedă la puțin sub 20.000 de dolari, până în decembrie a acelui an.

Apoi a urmat prăbușirea, Bitcoin scăzând până la aproximativ 3.500 de dolari până la sfârșitul lui 2018. Aceste prețuri, evident, s-au recuperat, dar a durat până în decembrie 2020 ca moneda să revină la pragul de 20.000 de dolari.

Astfel de fluctuații vertiginoase ale prețurilor criptografice vor continua. Cheia, au spus experții, este ca investitorii să învețe să le suporte și să treacă peste inevitabile suișuri și coborâșuri.

Binance Coin ar putea continua să câștige o cotă de piață față de Bitcoin

Unii experți cred că Etherum și a treia cea mai valoroasă criptomonedă din lume, Binance Coin BNB), ar putea continua să câștige o cotă de piață față de Bitcoin.

”Trebuie să te uiți la utilitatea criptomonedelor. Etherum ar putea fi în cele din urmă mai mare decât Bitcoin”, susține Alex Lemberg, CEO al platformei Nimbus, o firmă de creditare financiară descentralizată.

Puteti investi in cryptomonede si prin platformele:

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.