Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Cel mai bun moment să îți cumperi o casă în Turcia. Mii de străini aleg acum această țară

Cel mai bun moment să îți cumperi o casă în Turcia. Mii de străini aleg acum această țară

Numărul locuințelor din Turcia vândute către străini a crescut în luna noiembrie cu aproape 50%, după ce deprecierea lirei turceşti a ieftinit locuințele pentru cei care le-au cumpărat cu valută.

Pe un fundal de inflației anuale de peste 20%, piața imobiliară a fost în general dinamică în noiembrie, vânzările totale de locuinţe au crescut cu 59% în ritm anual, până la 178.814 proprietăţi.

„Oamenii care văd locuințele ca un mijloc de apărare împotriva inflației au jucat un rol esențial în creșterea bruscă a vânzărilor din noiembrie”, a declarat directorul general al TSKB Real Estate Appraisal, Makbule Yonel Maya, adăugând că ratele mai scăzute ale împrumuturilor băncilor de stat au avut un impact substanțial.

Lira a scăzut luni la un minim record de 14,99 față de dolar, reprezentând o reducere la jumătate a valorii în acest an. La nivelul actual de 14,2, este cu peste 40% mai slab decât la începutul lunii septembrie.

Altan Elmas, președintele asociației de dezvoltatori și investitori de locuințe Konutder, a estimat că intrările de valută generate de vânzările de locuinţe s-au situat la 8,5 miliarde de dolari în primele 11 luni, depăşind orice aşteptări.

“Putem ajunge la 10 miliarde de dolari până la sfârșitul anului. Cel mai mare sprijin pentru noul program economic în perioada următoare va veni din vânzările de proprietăți către străini”, a spus el.

Președintele Tayyip Erdogan a susținut reduceri agresive ale ratelor dobânzilor pentru a-și susține noul program care pune accentul pe exporturi și credit – în ciuda inflației în creștere și a criticilor larg răspândite la adresa politicii economiștilor și parlamentarilor opoziției.

Cele 7.363 de locuinţe vândute străinilor în noiembrie reprezintă cel mai mare număr înregistrat într-o singură lună de la debutul publicării datelor statistice. De departe, cel mai mare număr de cumpărători străini au fost cetățenii iranieni, urmați de irakieni și ruși.

Vânzările de proprietăți către străini au fost puternice pe tot parcursul anului, crescând cu 39,4% în primele 11 luni, în timp ce vânzările totale de case au scăzut efectiv cu 9,2% în perioada de 11 luni, comparativ cu un an mai devreme.

Cel mai popular loc pentru vânzările de case către străini a fost Istanbul, cu 2.922 de vânzări, urmat de stațiunea de sud Antalya și capitala Ankara. Datele au arătat, de asemenea, că vânzările de credite ipotecare din noiembrie au crescut cu 61% față de un an anterior, la 39.366, reprezentând 22% din total în perioada respectivă.

Anul trecut, vânzările au crescut din cauza împrumuturilor ieftine din perioada pandemiei de la băncile de stat, ceea ce a determinat dezvoltatorii imobiliari să lanseze campanii pentru cumpărători, potrivit Reuters.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.