Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Cel mai mare fond de investiţii din lume atinge active de 10.000 de miliarde de dolari, peste capitalizarea cumulată a Apple, Microsoft, Google, Amazon şi Tesla

Cel mai mare fond de investiţii din lume atinge active de 10.000 de miliarde de dolari, peste capitalizarea cumulată a Apple, Microsoft, Google, Amazon şi Tesla

Activele BlackRock, cel mai mare manager de active şi cel mai puternic fond investiţii din lume, au depăşit pentru prima dată pragul de 10.000 de miliarde de dolari, conform Financial Times. Prin comparaţie, valoarea de piaţă cumulată a Apple, Microsoft, Alphabet Google, Amazon şi Tesla era de 9,615 mld. dolari înaintea şedinţei de tranzacţionare de vineri.

Gigantul cu sediul în New York a declarat că a înregistrat o creştere de 15% a activelor în T4/2021 şi a ajuns la 10,01 trilioane de dolari, nivel influenţat de fluxurile primite de platforma ETF (exchange traded fund – fond tranzacţionat la Bursă) iShares şi strategiile active ale companiei.

BlackRock a raportat cea mai mare creştere organică din istoria sa, chiar dacă activele noastre aflate sub administrare au atins noi maxime”, a spus preşedintele şi CEO-ul Larry Fink.

ETF-urile au dominat din nou fluxurile, divizia „vedetă” iShares atrăgând net 104 mld. dolari de dolari, ceea ce a dus totalul din 2021 la 306 mld. dolari în fluxuri nete, adică peste 1 mld. dolari în fiecare zi lucrătoare a anului. Veniturile au depăşit 5 miliarde de dolari în ultimele trei luni ale anului, în timp ce venitul net ajustat a fost de 1,61 mld. dolari în aceeaşi perioadă, datele fiind în linie cu aşteptările analiştilor.

Chiar dacă acţiunile BlackRock au scăzut cu 5% anul acesta, fără să luăm în calcul şedinţa de tranzacţionare de vineri, creşterea din 2021 a fost de aproape 30%. De asemenea, dacă ne raportăm la ultimul deceniu, BlackRock este administratorul de active cu cea mai bună performanţă la nivel mondial.

Trendul ascendent adoptat de pieţe şi fluxurile ridicate de bani au generat o creştere de 1.330 mld. dolari a activelor gestionate de BlackRock în 2021. Suma este de aproape trei ori peste valoarea de piaţă a Visa.

Analiştii argumentează că anul acesta se poate dovedi a fi mai complicat pentru grupurile de investiţii, pe măsură ce băncile centrale se pregătesc să înăsprească politicile monetare în lunile următoare.

Însă experţii sunt de părere că BlackRock poate trece cu brio peste provocări, având în vedere că franciza sa de investiţii pasive, prima la nivelul industriei şi, mai presus de toate, divizia iShares, pot contracara slăbiciunile strategiilor de capital privat.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.