Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

China a crescut de 50 de ori achizițiile de aur, platina si paladiu din Rusia. Beijingul profită din plin de sancţiunile Occidentului împotriva Moscovei

China a crescut de 50 de ori achizițiile de aur, platina si paladiu din Rusia. Beijingul profită din plin de sancţiunile Occidentului împotriva Moscovei

În luna iulie, China a crescut achizițiile de aur rusesc de 50 de ori față de aceeași perioadă a anului trecut.

Exporturile de aur din Rusia către China au ajuns la 108,8 milioane de dolari în luna iulie, adică de 8,6 ori mai mult decât în ​​iunie și de 50 de ori mai mult decât în ​​iulie anul trecut, scrie RBC , citând date de la Administrația Generală a Vămilor din Republica Populară Chineză.

Până în luna februarie, aurul rusesc a mers în principal în Marea Britanie (84% din toate livrările), Elveția și Emiratele Arabe Unite. China a cumpărat aur rusesc în valoare de 237 de milioane de dolari în 2021. Având în vedere sancțiunile occidentale, metalul prețios este furnizat cu reducere, dar nu există informații publice cu privire la valoarea reducerii. Aleksei Viazovski, directorul Casei Monetăria de Aur, consideră că reducerea ar putea fi de 20-30 la sută din prețul de schimb al unciei.

China și-a crescut importurile nu numai de aur, ci și de platinoide. În iulie, importurile de paladiu (brut sau semifabricat) din Rusia au fost de 146,7 milioane dolari, comparativ cu 53,4 milioane dolari în luna mai, scrie RBC.

De subliniat că pe 22 iulie în țările UE a intrat în vigoare o interdicție privind achiziționarea de aur și bijuterii din Rusia.

Cuvinte cheie:

aur, aur rusesc, China, paladiu, platina, Rusia
Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.