Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 26% în primul trimestru al anului, față de începutul anului trecut, dar producția a scăzut cu 1,7% (ajustat). Avans de 150% pentru industria extractivă.

Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 26% în primul trimestru al anului, față de începutul anului trecut, dar producția a scăzut cu 1,7% (ajustat). Avans de 150% pentru industria extractivă.

Din februarie în martie acest an, creșterea a fost de 20%, datorită rezultatelor din industria extractivă (+21%) și din industria prelucrătoare (+20%). În T1 2022 față de T1 2021, s-a înregistrat un avans de 26%, pe fondul creșterii de 150% a industriei extractive și de 23% a industriei prelucrătoare.

Producția industrială 

Din februarie în martie acest an, s-a înregistrat o scădere (pe serie ajustată) de 0,7%. În T1 2022 față de T1 2021, producția a scăzut cu 1,7% pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Comenzile noi din industria prelucrătoare

Din februarie în martie acest an, creșterea a fost de 17%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+22%), industria bunurilor de capital (+20%) și în industria bunurilor intermediare (+14%).

În T1 2022 față de T1 2021, comenzile s-au majorat cu 22%, datorită unor avansuri în industria bunurilor de folosinţă îndelungată și a celor intermediare (câte +40%) și în industria bunurilor de uz casnic (+23%).

Date/Informații: INS

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.