Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Compania hotelieră THR Marea Neagră, pierdere de 15,2 milioane de lei în S1/2022, de la un minus de 11 mil. lei anul trecut. Venituri de 3,2 mil. lei, în scădere cu 50%

Compania hotelieră THR Marea Neagră, pierdere de 15,2 milioane de lei în S1/2022, de la un minus de 11 mil. lei anul trecut. Venituri de 3,2 mil. lei, în scădere cu 50%

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (simbol bursier EFO), care administrează 11 hoteluri de pe litoral şi mai multe restaurante, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti o pierdere netă de 15,2 milioane de lei în prima jumătate a anului.

Totodată, veniturile totale ale companiei au ajuns la 3,2 milioane de lei, în scădere cu aproximativ 50% faţă de primul semestru din 2021, conform raportului financiar publicat la BVB.

Rezultatul vine pe fondul „deschiderii majorităţii unităţilor de cazare şi alimentaţie publică abia în 12.06.2022”, şi „renunţării la contractul cu Casa Naţională de Pensii Publice care asigură turişti în perioadele de extrasezon”, scrie societatea în raport.

De asemenea, THR Marea Neagră menţionează că actualele condiţii geopolitice, marcate de războiul din Ucraina, au diminuat numărul de turişti cu 20% prin comparaţie cu anul precedent.

„Faţă de semestrul 1 din 2021, în semestrul 1 din 2022 se constată scăderea numărului mediu de personal sezonier cu 51,26% pe fondul diminuării numărului de angajări. În ceea ce priveşte personalul permanent la 30.06.2022, acesta este în scădere cu 58,06% ca urmare a concedierilor individuale masive din T4/2021”, reiese din raport.

În consecinţă, cheltuielile cu salariile brute au coborât cu aproape 20% datorită scăderii numărului de salariaţi.

Cu o capitalizare de 110,8 milioane de lei, THR Marea Neagră este controlată în proporţie de 78,6% de Transilvania Investments Alliance (fosta SIF3), restul revenind altor acţionari.

Acţiunile companiei au crescut cu 5,6% în 2022, pe fondul unor tranzacţii de 3,4 milioane de lei. Dinamica acţiunilor din ultimul an este de plus 24%, pe un rulaj de 5,4 milioane de lei, conform datelor BVB.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.