Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Conpet (COTE) – profit net în scădere la 9 luni

Conpet (COTE) – profit net în scădere la 9 luni

Cifra de afaceri la 9 luni a transportatorului de țiței prin conducte Conpet a avansat cu 3,05%, la 313,30 milioane lei, de la 304,01 milioane lei din perioada similară a anului trecut. COTE (CONPET SA) a realizat în primele 3 trimestre venituri din exploatare de 346,92 milioane lei, în creștere cu 3,75% de la 334,37 milioane lei în intervalul corespondent din 2020.

În același interval de raportare, cheltuielile din exploatare s-au majorat cu 6,41%, la 299,93 milioane lei, de la 281,85 milioane lei. Astfel, profitul operațional EBIT a fost de 46,99 milioane lei, în declin cu 10,51% față de 52,51 milioane lei în primele 9 luni ale anului trecut.

De asemenea, câștigul pretaxare EBITDA s-a diminuat cu 3,11%, la 85,64 milioane lei, de la 88,39 milioane lei. Profitul net a suferit un recul de 14,22%, la 41,98 milioane lei, de la 48,94 milioane lei.

Activele totale ale companiei erau la data de 30 septembrie de 745,89 milioane lei, cu 1,85% mai mici decât cele 759,95 milioane lei de la sfârșitul lui 2020. În răstimp, datoriile totale s-au redus cu 4,07%, la 98,74 milioane lei, de la 102,93 milioane lei.

Conpet, societate care are ca acționar majoritar statul român prin Ministerul Energiei, cu o participație de 58,71%, este listată la cota Bursei de Valori București unde la ultimul preț de închidere de 81,20 lei/acțiune are o capitalizare de piață de 702,99 milioane lei (142,05 milioane euro).

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.