Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Conpet va distribui un dividend cu randament de 9,4%

Conpet va distribui un dividend cu randament de 9,4%

Transportatorul de produse petroliere Conpet Ploieşti (COTE) va distribui un dividend cu randament brut de 9,4%, din profitul anului trecut, rezultatul reportat şi alte rezerve, conform hotărârii acţionarilor din această săptămână, după cum reiese dintr-un raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Din profitul anului trecut, de 51,9 milioane de lei, compania va acorda acţionarilor suma de 50,4 milioane de lei, în concordanţă cu politica anunţată la începutul anului 2021, ce ce presupune o alocare situată între 85% şi 100% din profitul net contabil.

Din rezultatul reportat, transportatorul de produse petroliere va repartiza 7,1 milioane de lei, în timp ce din dividendele prescrise neridicate timp de trei ani de la data exigibilităţii, reflectate în situaţiile financiare la alte rezerve, acţionarii vor primi 5,48 milioane de lei.

Dividendul unitar total de 7,2836 lei, ceea ce faţă de preţul acţiunii COTE de vineri, de 77 de lei, oferă un randament brut de 9,45%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de dividende, este 25 mai, în timp ce data plăţii este 16 iunie.

De asemenea, acţionaii companiei au aprobat declanşarea operaţiunii de majorare a capitalului social al Conpet cu valoarea terenurilor aferente celor 48 de certificate de atestare a dreptului de proprietate, precum şi formularea unei solicitări către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru desemnarea unui evaluator autorizat pentru evaluarea terenurilor, ce au suprafaţa totală de 554.337 metri pătraţi.

Conpet deţine o poziţie de monopol în piaţa transporturilor de ţiţei prin conducte, OMV Petrom fiind clientul său cel mai important, asigurând 81% din veniturile companiei.

Statul Român are 58,72% din acţiunile transportatorului de produse petroliere, a cărui valoarea de piaţă se ridică la 666 milioane de lei.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.