Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Criptomoneda dintr-un joc de tip play-to-earn a scos mulți oameni din sărăcie

Criptomoneda dintr-un joc de tip play-to-earn a scos mulți oameni din sărăcie

Criptomoneda are un impact puternic în societățile mai puțin dezvoltate și se numește Smooth Love Potion (SLP). Aceasta poate fi câștigată în jocul Axie Infinity, unul dintre cele mai populare de tip play-to-earn din lume.

Monede digitale SLP pot fi câștigate în luptele care au loc în joc între creaturi numite „axie-uri”, care sunt, de fapt, NFT-uri. Acestea pot fi cumpărate, crescute, înmulțite sau vândute. După ce este obținută în joc, criptomoneda poate fi tranzacționată pe platformele de profil și transformată în bani tradiționali.

Utilizatorii săraci, ajutați să intre în jocul de tip play-to-earn și să câștige criptomoneda SLP

La momentul actual, pentru a putea juca Axie, un utilizator este obligat să cumpere trei NFT-uri. În funcție de perioadă, axie-urile pot ajunge să coste între câteva zeci și câteva sute de dolari. Mulți jucători din statele sărace nu își permit să cumpere creaturile, așa că apelează la entități care le pun la dispoziția lor și percep în schimb o parte din profitul obținut de utilizatori. Există chiar și bănci care le oferă jucătorilor credite pentru a putea achiziționa cele trei NFT-uri.

Recent, Axie Infinity a înregistrat vânzări de NFT-uri în valoare de peste 4 miliarde de dolari, potrivit firmei CryptoSlam. Aceasta este acum cea mai populară colecție de NFT-uri din lume. Unul dintre investitorii în dezvoltatorul jocului, Alex Ohanian, cofondator al platformei Reddit și soțul celebrei Serena Williams, crede că jocurile de tip play-to-earn reprezintă viitorul gamingului.

Majoritatea banilor rezultați din vânzarea de NFT-uri ajung în buzunarele jucătorilor. Dezvoltatorul titlului, Sky Mavis, percepe un comision de 4,25% din fiecare tranzacție.

Potrivit lui Wayne Hu, partener la firma de investiții SignalFire, Axie Infinity a scos din sărăcie mulți oameni. Unii jucători de top au ajuns să câștige, potrivit lui, mii de dolari pe lună, sume uriașe pentru statele sărace sau aflate în curs de dezvoltare din sud-estul Asiei, acolo unde Axie este foarte popular.

„Sunt oameni din întreaga lume care au fost scoși din sărăcie de joburile pe care le au în metavers”, a declarat Hu, citat de Forbes.

Dominic Lumabi, un tânăr de 26 de ani din Filipine, joacă Axie cam două ore pe zi din casa în care locuiește împreună cu părinții și patru surori, potrivit France 24, care citează AFP. El câștigă între 155 și 195 de dolari pe lună, cam jumătate din salariul pe care îl are la locul de muncă actual. Lumabi a folosit o parte din banii câștigați în joc pentru a o susține la facultate pe una dintre surorile lui.

Axie Infinity trece la modelul free-to-play

Jocul de tip play-to-earn, dezvoltat în Vietnam, are aproximativ 2,5 milioane de utilizatori activi în fiecare zi, iar aproape jumătate dintre aceștia provin din Filipine. Popularitatea mare a ridicat valoarea dezvoltatorului peste pragul de 3 miliarde de dolari.

Pentru a crește baza de utilizatori, Sky Mavis, care a atras până acum investiții în valoare de 152 de milioane de dolari, va face jocul unul de tip free-to-play. Astfel, cei interesați îl vor putea încerca fără a fi nevoiți să achiziționeze mai întâi un set de NFT-uri. Aceștia vor primi axie-uri gratuite, care le vor permite să câștige SLP. Creaturile nu vor fi, însă, NFT-uri care pot fi vândute sau transferate.

La momentul redactării articolului, 1 SLP valora 0,01765 dolari, iar moneda virtuală avea o capitalizare de 90,6 milioane de dolari.

Puteti investi in cryptomonede si prin platformele:

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.