Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Cu afaceri de 1,2 mld. lei, mai mari cu 89%, compania UiPath condusă de Daniel Dines a devenit cea mai mare companie de IT din România, înaintea IBM, Oracle, Bitdefender sau Microsoft

Cu afaceri de 1,2 mld. lei, mai mari cu 89%, compania UiPath condusă de Daniel Dines a devenit cea mai mare companie de IT din România, înaintea IBM, Oracle, Bitdefender sau Microsoft

Daniel Dines, Co-founder & CEO at UiPath addresses the audience during the third day of the Web Summit 2021 at Parque das Nacoes in Lisbon.
Third Day of the Web Summit 2021 at Parque das Nacoes in Lisbon, Portugal – 03 Nov 2021,Image: 641462340, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Bilanţul contabil al UiPath SRL pe 2020, care a fost publicat în urmă cu câteva zile pe site-ul Ministerului Finanţelor, arată şi o creştere cu peste 100 de oameni a numărului mediu de angajaţi (din România)

UiPath – cel mai de succes proiect de IT pornit din România, care a devenit dintr-un start-up care funcţiona într-un apartament din Bucureşti liderul global al pieţei de roboţi software pentru companii şi o companie listată pe piaţa bursieră americană, a devenit în 2020 şi cea mai mare companie de IT din România după cifra de afaceri raportată la Ministerul Finanţelor, arată datele din bilanţul contabil al societăţii, care a devenit disponibil recent.

UiPath, care a raportat pentru 2020 la Ministerul Finanţelor afaceri de 1,216 mld. lei, mai mari cu 89% faţă de 2019, a depăşit astfel pentru prima oară giganţi precum Oracle sau IBM, care au dominat în mod tradiţional topurile celor mai mari firme locale de IT. Cu această valoare a cifrei de afaceri, UiPath a devenit şi una dintre cele mai mari zece companii IT&C de pe piaţa locală, arată datele de la Finanţe.

Puteti investi in actiunile UiPath aici: https://bit.ly/actiuni-uipath

Într-un fel, se poate spune că Daniel Dines, cofondator şi CEO al UiPath, şi-a atins visul enunţat în 2018 într-un interviu pentru emisiunea de business ZF Live, acela de a transforma compania lui într-un jucător de anvergură.

“Noi vrem să fim un soi de Google sau Facebook în România, să creăm un nou tip de companie aici. Noi avem oameni de top din toate domeniile, nu doar programatori, ci şi pe vânzări, juridic şi marketing”, afirma Dines în martie 2018.

Şeful UiPath a făcut de altfel referire la acest lucru în iulie 2021, într-un interviu cu portalul sifted.eu (un proiect al Financial Times). El a criticat atunci presa din Romînia pentru că i-a pus eticheta de “cel mai bogat român” în loc să se concentreze pe faptul că UiPath este “cea mai mare companie din România”. În urmă cu un an datele financiare ale UiPath nu erau disponibile pe site-ul Ministerul Finanţelor, iar compania nu a răspuns solicitărilor de a oferi date despre dinamica afacerilor locale.

UiPath şi-a mutat sediul central în New York însă a păstrat o componentă semnificativă a activităţii de furnizare de servicii, şi de dezvoltare şi de cercetare & dezvoltare în România. Păstrarea unui volum semnificativ de activitate în România este cel mai probabil şi motivul pentru care UiPath raportează un asemenea volum al cifrei de afaceri pe plan local, în condiţiile în care în România compania nu a derulat niciun program de anvergură cu sectorul public sau cu alţi clienţi privaţi.

Compania condusă de Daniel Dines a mai raportat la Finanţe şi o pierdere netă de 19,4 mil. lei faţă de o pierdere de 780 mil. lei în anul precedent. Datoriile totale ale companiei erau de 1,366 mld. lei, în scădere cu 8,5% faţă de anul anterior. Numărul mediu de angajaţi al companiei a fost de 828 de persoane, cu 132 mai mare decât în anul anterior.

UiPath are în prezent o capitalizare de piaţă de 9,1 mld. dolari.

Compania a raportat pentru perioada februarie – aprilie 2022 venituri de 245 mil. dolari, faţă de 186 mil. dolari în T1/2021 în timp ce pierderile s-au redus considerabil de la 238 mil. dolari la 118 mil. dolari.

“Suntem încântaţi că am depăşit previziunile din primul trimestru pentru toţi indicatorii, cu o creştere de 50% de la an la an a cifrei ARR de 977 milioane de dolari. Vreau să mulţumesc echipei UiPath pentru munca depusă şi pentru dedicarea faţă de clienţii noştri în mijlocul unor vremuri atât de tulburi”, spune Daniel Dines, co-fondator şi co-director executiv al UiPath.

Pentru trim. 2, UiPath estimează venituri în intervalul de 229 milioane de dolari până la 231 milioane de dolari; ARR în intervalul de la 1.040 milioane de dolari la 1.042 milioane de dolari la 31 iulie 2022; pierdere operaţională non-GAAP în intervalul de la 60 milioane de dolari la 55 milioane de dolari.

Pentru întregul an fiscal 2023, UiPath se aşteaptă la venituri în intervalul de la 1.085 milioane de dolari la 1.090 milioane de dolari, ARR în intervalul de la 1.220 milioane de dolari la 1.225 milioane de dolari la 31 ianuarie 2023, venituri de exploatare non-GAAP în intervalul de 10 până la 15 milioane de dolari.​

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.