Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Cum arată clasamentul Forbes al celor mai bogați 10 oameni din lume, după ce Mark Zuckerberg a ieșit din top

Cum arată clasamentul Forbes al celor mai bogați 10 oameni din lume, după ce Mark Zuckerberg a ieșit din top

Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO-ul Facebook/Meta, a ieșit din clasamentul Forbes al celor mai 10 bogați oameni din lume pentru prima dată după 7 ani de prezență neîntreruptă, ca urmare a prăbușirii prețului acțiunilor companiei sale, scrie CNBC.

Cu o avere netă estimată acum de Forbes la 84,5 miliarde de dolari, Mark Zuckerberg nu mai prinde clubul exclusivist al celor mai bogate 10 persoane din lume din care făcea parte din vara lui 2015. CEO-ul Meta, noul nume al companiei care deține Facebook, WhatsApp și Instagram, a pierdut peste 30 de miliarde de dolari în doar două zile de tranzacționare.

Zuckerberg, în vârstă de 37 de ani, deține aproape 13% din acțiunile Meta, prețul acestora prăbușindu-se cu peste 26% după ce compania a dezvăluit că numărul utilizatorilor zilnici ai Facebook a scăzut pentru prima dată de la fondarea platformei social media.

Prăbușirea a șters aproape 240 de miliarde de dolari din valoarea de piață a Meta, cel mai mare declin înregistrat în decurs de o zi din istoria bursei. Mark Zuckerberg a devenit miliardar în 2008 la vârsta de doar 23 de ani după listarea pe bursă a Facebook, o rețea social media pe care a creat-o în timp ce era la facultate.

Averea sa personală a crescut concomitent cu valoarea de piață a Facebook, companie ce-a ajuns să cumpere și popularele platforme WhatsApp și Instagram.

Uite cine sunt acum cei mai bogați 10 oameni din lume, potrivit Forbes:

 1. Elon Musk (CEO-ul Tesla și SpaceX), 239,6 miliarde de dolari
 2. Bernard Arnault (CEO-ul LVMH Moët Hennessy) și familia sa, 194,6 miliarde de dolari
 3. Jeff Bezos (fondatorul Amazon), 183,5 miliarde de dolari
 4. Bill Gates (fondatorul Microsoft), 132,2 miliarde de dolari
 5. Larry Page (cofondator Google) 121 miliarde de dolari
 6. Sergey Brin (cofondator Google), 116,5 miliarde de dolari
 7. Warren Buffet (CEO-ul Berkshire Hathaway), 114 miliarde de dolari
 8. Larry Ellison (cofondator și președinte al Oracle), 112 miliarde de dolari
 9. Steve Ballmer (fost CEO al Microsoft), 97,4 miliarde de dolari
 10. Gautam Adani (miliardar indian cu un portofoliu divers) și familia sa, 91,3 miliarde de dolari

Cu o avere estimată de Forbes la 84,5 miliarde de dolari, Mark Zuckerberg ocupă a 12-a poziție în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, fiind depășit și de Mukesh Ambani, un alt miliardar din India.

Mark Zuckerberg încă prinde topul în clasamentul Bloomberg

CEO-ul Meta încă prinde la limită topul celor mai înstărite persoane de pe planetă realizat de agenția Bloomberg care folosește o metodologie ușor diferită pentru estimarea averilor decât Forbes, de unde și unele inadvertențe.

Uite cum arată ultimul clasament realizat de Bloomberg:

 1. Elon Musk, 239 miliarde de dolari
 2. Jeff Bezos, 183 miliarde de dolari
 3. Bernard Arnault, 166 miliarde de dolari
 4. Bill Gates, 129 miliarde de dolari
 5. Larry Page, 127 miliarde de dolari
 6. Sergey Brin, 122 miliarde de dolari
 7. Warren Buffett, 114 miliarde de dolari
 8. Steve Ballmer 110 miliarde de dolari
 9. Larry Ellison, 101 miliarde de dolari

10. Mark Zuckerberg, 89,4 miliarde de dolari

Clasamentul realizat de Bloomberg scoate în evidență dominanța domeniului tech în ceea ce privește marile averi din lume:

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.