Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Cum poţi transforma o recesiune în oportunitate de investiţii: Strategia achizițiilor de obligaţiuni corporate la reducere

Cum poţi transforma o recesiune în oportunitate de investiţii: Strategia achizițiilor de obligaţiuni corporate la reducere

Lumea afundă în datorii, cu unele ţări mai îndatorate faţă de altele, doar câteva economii se menţin încă pe poziţii în ceea ce se conturează a fi finalul unui ciclu economic de creştere care a depăşit deja perioada medie de viaţă. Raportul datoriei faţă de PIB se ridică în medie la 225% la nivel mondial.

Datoria reprezintă un activ deţinut de un creditor. Aceasta are un preţ care poate creşte sau poate scădea. Principala variabilă este încrederea creditorului în capacitatea de plată, care vine mereu cu un anumit grad de incertitudine.

Dacă un creditor deţine datorii faţă de care încrederea în capacitatea de plată este scăzută, dar pe termen lung acel activ are perspective bune, investitorii le pot cumpăra mai ieftin şi pot obţine profituri semnificative – acesta fiind un scenariu des întâlnit în recesiune, explică strategul de investiţii John Mauldin pentru MarketWatch.

Citește și: Cum ne pregătim portofoliul investițional de următoarea criză finaniară

Pe segmentul de gospodării, populaţia a petrecut ultimul deceniu încercând să scape ed datorii. Însă guvernele şi businessurile nu au urmat acelaşi parcurs neapărat. Gradul de îndatorare în rândul emitenţilor americani dedatorie, raportat la câştiguri, este cu 50% mai mare acum decât în 2007. În alte cuvinte, datoria a crescut mai repede decât profitul .

Mulţi s-au împrumutat nu pentru a creşte businessul, ci pentru a răscumpăra acţiuni. Mai mult, universul de investiţii conţine o proporţie mai mare de companii riscante acum. Cel mai scăzut rating de investiţii, BBB, reprezintă acum jumătate dintre toţi emitenţii de datorie din SUA. Toate acestea sunt doar la o revizuire distanţă de a deveni aşa-numite junk bonds cu randament ridicat.

Datele ilustrate de Mauldin arată că suntn circa 3.000 miliarde de obligaţiuni cu rating BBB emise şi alte 1.000 miliarde dolari cu risc chiar mai ridicat.

„Mă aştept ca lichiditatea din aceste obligaţiuni cu o valoare mai mică decât cea investiţională să dispară rapid în următoarea criză financiară. Am primit un indiciu în decembrie 2015 despre cum ar putea funcţiona acest lucru atunci când s-a topit Third Avenue Focused Credit Fund”, spune Mauldin.

Când recesiunea va lovi, vor apărea din ce în ce mai multe junk bonds, iar emitenţii de datorie vor fi mult mai mulţi decât cei care vor să cumpere şi să împrumute companiile.

Însă acesta este un moment critic, consideră Mauldin, în care investitorii pot analiza perspectivele unui emitent pe termen lung şi pot investi practic la discounturi extrem de ridicate.

Astept parerile voastre pentru a le discuta impreuna. Cu siguranta vor avea cu totii de invatat din aceste raspunsuri.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.