Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Cum sa-ti imparti bugetul cu metoda plicului

Cum sa-ti imparti bugetul cu metoda plicului

Gestionarea bugetului lunar poate fi un lucru destul de dificil. Iata cum puteti sa va impartiti bugetul folosind metoda plicului:

Faceti un buget, impartind banii pe categorii, dupa cum urmeaza:

– Rate / chirie
– Ingrijirea copiilor
– Costuri
– Alimente
– Utilitati
– Taxe
– Economii

Distribuiti fiecare categorie in plicuri separate, de marime adecvata, pentru a incape in buzunar sau in poseta. Scrieti destinatia banilor pe plic, cu ajutorul unui marker.

Impartiti-va venitul in mai multe plicuri. Pentru destinatiile ce necesita o cheltuire esalonata a banilor este indicat sa folositi cash. Aceste plicuri vor contine bani toata luna, iar cele cu banii destinati ratelor, chiriei sau utilitatilor pot ramane goale, dupa plata acestora.

Luati bani din plicuri, pe masura ce aveti nevoie de ei. Recalculati apoi cati au ramas si scrieti acest lucru pe spatele plicului. Daca ramaneti fara bani pentru o anumita destinatie, puteti lua din alte plicuri ( insa veti ramane cu mai putini bani) sau nu mai cheltuiti alti bani in acel scop.

Este indicat ca banii ramasi in plicul cu economii la sfarsitul lunii sa ii adaugati in contul de economii.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.