Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Cum se testează autenticitatea aurului

Cum se testează autenticitatea aurului

Daca doriti sa cumparati bijuterii de aur si nu sunteti sigur de autenticitatea acestora, puteti efectua urmatoarele teste:

1. Inspectia vizuala:
Pentru a verifica daca aurul este autentic trebuie, in primul rand, sa va uitati bine la el si sa cautati semnele distinctive ale aurului adevarat.

Verificati daca bijuteriile prezinta marcaje, cu privire la finete sau numarul de karate. Ajutati-va de o lupa, pentru a va face munca mai usoara.

Citeste si: SPDR Gold – o bună modalitate de investit în AUR printr-un ETF

Verificati daca bijuteriile prezinta decolorare, mai ales in zonele care sunt supuse frictiunii in permanenta ( in jurul marginilor).

2. Testarea prin muscare:

Muscati bijuteria de aur, aplicand o presiune moderata. Verificati daca aurul prezinta urme dintilor vostri, caz in care este autentic. Cu cat urmele sunt mai adanci, cu atat aurul este mai pur.

3. Testarea cu magnet:
Aceasta este o modalitate simpla de a verifica autenticitatea aurului si aveti nevoie de un magnet puternic.

Tineti magnetul langa bijuteria de aur. Daca aurul nu este autentic, bijuteria va fi atrasa de magnet.

4. Testarea densitatii:  
Exista putine metale mai dense decat aurul. Densitatea aurului pur de 24K este de aproximativ 19.3 g/ml, mult mai ridicata decat a majoritatii metalelor. Masurarea densitatii bijuteriei testate va poate ajuta sa determinati daca este sau nu facuta din aur pur. Aveti grija ca bijuteria testata sa nu aiba pietre pretioase montate.

Citeste si: Raport XTB: Ce urmează pentru aur și pentru argint?

 • Cantariti bijuteria de aur, in grame. Cereti ajutorul unui bijutier in acest sens.
 • Umpleti o sticluta cu apa.
 • Puneti bijuteria de aur in sticluta. Notati nivelul apei si calculati diferenta dintre acesta si cel initial, in milimetri.
 • Folositi urmatoarea formula pentru a calcula densitatea: densitatea = masa/ volum. Un rezultat apropiat de 19 g/ml indica faptul ca aurul este autentic sau ca este vorba de un material asemanator cu aurul. Iata un exemplu cum puteti calcula:
 • Sa spunem ca bijuteria de aur cantareste 38 g si ca ridica nivelul apei din sticluta cu 2 ml. Densitatea bijuteriei va fi : 38g/2ml=19g.ml, o densitate foarte apropiata de cea a aurului.
 • Tineti cont de faptul ca aurul are diferite grade de puritate, cu raporturi g/ml diferite:
 • 14K – de la12.9 pana la 14.6 g/ml
 • 18K galben – de la 15.2 pana la 15.9 g/ml
 • 18K alb – de la14.7 pana la 16.9 g/ml
 • 22K – de la 17.7 pana la 17.8 g/ml

5. Testarea cu o farfurie ceramica:

Aceasta este o metoda simpla de testare a autenticitatii aurului, insa bijuteria poate fi zgariata pe parcurs.

 • Luati o farfurie nelacuita din ceramica.
 • Trageti bijuteria pe suprafata farfuriei. Daca urma lasata de aceasta este neagra, inseamna ca nu este facuta din aur, iar daca urma este aurie, atunci aurul este autentic

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.