Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

De ce miliardarul Ray Dalio crede că urmează un alt dezastru economic – și ce recomandări face pentru a ne pregăti

De ce miliardarul Ray Dalio crede că urmează un alt dezastru economic – și ce recomandări face pentru a ne pregăti

Investitorul miliardar Ray Dalio a prevăzut criza financiară din 2008. Apoi, el a prezis ani de presiune financiară pe termen lung asupra economiei SUA din cauza pandemiei de Covid. Acum, investitorul în vârstă de 72 de ani care a transformat Bridgewater Associates în cel mai mare fond speculativ din lume avertizează despre o nouă catastrofă economică la orizont – și vrea să fim pregătiţi, scrie CNBC.

„Cred că suntem în pericol de război cu China”, a spus vineri Dalio pentru CNBC, adăugând: „În mare parte din cauza neînțelegerilor.”

Dalio a remarcat că predicțiile sale nu s-au adeverit în totalitate. Dar, a spus el, catastrofele viitoare sunt inevitabile, conform modelelor istorice din ultimii 500 de ani. Cu alte cuvinte, dacă un viitor conflict SUA-China nu va afecta economia, altceva o va face. Iată de ce crede că dezastrul este la orizont și primele două sfaturi ale sale despre pregătirea financiară: De ce Dalio crede că războiul comercial dintre SUA și China s-ar putea agrava În cea mai nouă carte a sa,

„Principii pentru a face față ordinii mondiale în schimbare”, Dalio a scris că încercările americane de a face China și cultura ei „mai americane” s-ar putea în cele din urmă să aibă un efect advers, declanșând un conflict.

Acest lucru ar putea intensifica războiul comercial al celor două națiuni, care a fost început de Administrația Trump în 2018 și a determinat companiile americane să reducă salariile, marjele de profit și să majoreze prețurile de consum.

Un studiu Moody’s Analytics a constatat că războiul comercial i-a costat pe americani cel puțin 300.000 de locuri de muncă doar în primul an. Anul trecut, un studiu de la Federal Reserve Bank din New York a constatat că războiul comercial a costat companiile americane 1,7 trilioane de dolari în capitalizare bursieră.

Comentariile lui Dalio despre China au provocat controverse recente. După ce a spus săptămâna trecută la CNBC că politicile Chinei privind drepturile omului sunt asemănătoare cu cele ale unui „părinte strict”, el și-a clarificat comentariile într-o postare pe LinkedIn.

„Încercam să explic ce mi-a spus un lider chinez despre modul în care cred ei despre guvernare. Nu îmi exprimam propria părere sau nu susțineam această abordare.” a scris Dalio.

În acea postare, el și-a exprimat, de asemenea, speranța că SUA și China s-ar putea da înapoi de la prăpastia conflictului.

„Ceea ce cred eu și ceea ce face Bridgewater au o importanță minusculă în raport cu riscul în creștere rapidă de război al SUA cu China. Sper că se va acorda o atenție sporită acestei probleme și că înțelegerile reciproce vor crește și înclinațiile spre luptă se vor diminua”, a scris el.

Primul lui sfat: Evaluează-ți riscurile financiare Indiferent de ceea ce se întâmplă, Dalio are un principiu simplu de abordare a evenimentelor viitoare:

„Dacă vă faceţi faci griji, nu trebuie să vă faceţi griji. Și dacă nu vă faceți griji, trebuie să vă faceți griji.” Îngrijorarea, a spus el, vă îndeamnă să vă uitați îndeaproape la propriile riscuri personale – și vă încurajează să luați măsuri în privința lor. Un risc, de exemplu, ar putea fi „locația”, adică locul fizic în care locuiți și lucrați.

Cartea lui Dalio conține un „Indice de sănătate” care evaluează aproximativ doisprezece națiuni în funcţie de 18 factori, cum ar fi povara datoriilor, puterea militară și producția economică. Este conceput ca o resursă pentru cititori pentru a evalua riscurile și a formula strategii cu privire la locuire și investire. Potrivit Forbes, Dalio intenționează să lanseze un site web în care să se găsească versiuni în timp real ale datelor.

Mutarea este, desigur, adesea o bătaie de cap, dar Dalio a spus că merită luată în considerare în circumstanțe îngrijorătoare din punct de vedere financiar. „Flexibilitatea este cheia”, a adăugat el. În mod similar, a sfătuit el, măsurați-vă riscurile financiare în termeni ajustați la inflație și nu în dolarii actuali.

Dacă aveți numerar într-un cont de economii, de exemplu, probabil că acumulează valoare la o rată diferită de celelalte investiții, deoarece sunt impozitate prin inflație. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să alegeți exclusiv alte investiții în locul unui cont de economii sau invers. În vremuri haotice, a spus Dalio, aveți nevoie ca economiile dumneavoastră de urgență să fie finanțate de un portofoliu sigur și bine diversificat.

Al doilea sfat al lui: Diversificați-vă portofoliul Primul pas al lui Dalio către un portofoliu puternic este evaluarea strategiei actuale de investiții – dacă aveți una – pentru a vă da seama câte săptămâni ați putea supraviețui financiar dacă v-aţi pierde locul de muncă.

„Întotdeauna merită să descoperi care este cel mai rău scenariu și să te acoperi pentru asta”, a spus Dalio. Apoi, asiguraţi-vă că banii dvs nu sunt toți într-un singur loc. „Numerarul nu este o investiție sigură”, a spus Dalio săptămâna trecută pentru CNBC, deoarece inflația a atins un maxim al ultimilor 31 de ani în SUA.

În schimb, a sugerat să construiți un portofoliu cât mai divers posibil – de la obligațiuni cu indicele inflației, pe care Dalio le-a recomandat mai sus, până la active fizice precum aurul. Portofoliul dvs ar putea include chiar și active digitale, cum ar fi criptomonede. În luna mai, Dalio a declarat pentru CoinDesk că deține personal o „cantitate mică” de bitcoin, în ciuda anilor în care a criticat cripto-ul. Motivul, a spus Dalio, este un pariu de acoperire, făcut exclusiv în scopul diversificării.

„Îi îndemn pe cei cărora le place bitcoinul – sau pe cei cărora le place aurul – să nu ia o decizie cu totul sau nimic”, a spus el.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.