Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

De ce să inveștești în aur de Black Friday? Vezi ofertele de la eMag!

De ce să inveștești în aur de Black Friday? Vezi ofertele de la eMag!

Valoarea aurului vine dintr-o combinatie unica de caracteristici, el fiind activul de ultim resort in caz de instabilitate si criza, metalul folosit in fabricarea bijuteriilor sau in industrie si, in acelasi timp, un veritabil instrument de investitii.

Din categoria metalelor pretioase de investitie aurul este cel mai popular, fiind accesibil atat investitorilor mici cat si mari. Interesant este ca, de-a lungul secolelor, cantitatea de aur exploatata raportata pe individ, a ramas aproximativ aceeasi.

In timp ce exploatarea metalului galben s-a intensificat, populatia planetei a crescut considerabil, astfel ca, in prezent avem tot atata aur pe cap de locuitor ca si in antichitate. Probabil asa se explica motivul pentru care aurul si-a pastrat valoarea si nu s-a transformat intr-un simplu concept.

Vezi aici ofertele de Black Friday la monede si lingouri de aur!

La nivel global oferta de aur continua sa creasca intr-un ritm mai lent decat cererea, fiind caracterizata de inelasticitate – este nevoie de aproximativ 10 ani pentru ca o mina de explorare de aur sa devina complet functionala. Media anuala a cererii de aur fizic in perioada 2007-2011, conform statisticilor World Gold Council, se situeaza la 3.923 tone, iar oferta medie anuala, in aceeasi perioada, a fost calculata la 3.855 tone anual. Diferenta cu care cererea depaseste oferta de pe piata este relativ mica, insa ea favorizeaza cresterea pretului aurului.

Pentru cei ce doriti sa invesiti in AUR, aveti aici un ETF care replica cotatia aurului si pe care va recomand sa il luati in considerare –> https://goo.gl/DGiBso

Aurul este lichiditate si, fata de alte active lichide, isi pastreaza capacitatea de a se aprecia in timp. Nu in ultimul rand, aurul este un activ liber, pentru ca nu depinde de capacitatea sau bunavointa de plata a niciunui stat. De-a lungul timpului, detinerea aurului s-a dovedit a fi cea mai buna metoda de conservare a valorii, acest metal pretios fiind inclus in categoria activelor cu risc scazut pe timp de criza.

Asa cum o stim noi, istoria aurului incepe cu 7000 de ani in urma

In 1972, in apropierea lacului Varna a fost descoperita o necropola, care gazduia sute de morminte preistorice, iar in 3 dintre acestea arheologii au gasit 3.000 de artefacte din aur, care cantareau impreuna aproximativ 6,5 kilograme aur. In urma datarii cu radiocarbon, s-a stabilit ca mormintele apartineau erei eneolitic (5.300 – 4.500 i. Hr.) si, astfel, aurul gasit in acest sit arhelogic este „cel mai vechi” aur prelucrat deoameni.

Fabricate de Valcambi, cea mai mare turnatorie de metale pretioase din Elvetia, reprezinta un simbol distinctiv al calitatii, de puritate 999.9‰ si lichiditate ridicata. Cu un design curat si elegant, lingoul din aur de 50g Valcambi Suisse este o alegere perfecta pentru cei care cauta un produs din aur rafinat, care ofera cea mai buna valoare atunci cand sunt luate in considerare lichiditatea, portabilitatea si pretul pe gram.

Informatii generale

  • Procesele de fabricatie si rafinare ale Valcambi sunt supravegheate de persoane acreditate de Biroul Federal Elvetian pentru Controlul Metalelor Pretioase si de LBMA (London Bullion Market Association), care garanteaza standardul strict de calitate si puritate al barelor de aur Valcambi;
  • Lingoul din aur Valcambi Suisse de reprezinta optiunea ideala pentru persoanele interesate de aurul de investitii, care apreciaza securitatea si stabilitatea oferita prin detinerea lingourilor din aur;
  • Lingoul din aur Valcambi Suisse reprezinta o metoda de diversificare a portofoliului dumneavoastra;
  • Lingourile din aur Valcambi Suisse sunt acceptate drept Good delivery de catre Banca Centrala Elvetiana, de catre LBMA si de toate schimburile majore de marfuri din intreaga lume, garantand schimbul mondial al lingourilor din aur Valcambi de catre dealeri, banci si investitori deopotriva;
  • Lingoul din aur Valcambi Suisse are un design modern, curat. Este simplu, dar elegant, cu o cantitate limitata de inscriptie, lasand mai mult loc pentru a evidentia suprafata asemanatoare oglinzilor.

Design

Pe aversul lingoului din aur se afla stampila oficiala a Valcambi. In centrul lingoului este inscriptionat „50 g”, „fine gold” si „999.9”. Pe reversul lingoului din aur se gaseste stampila testului, care garanteaza puritatea lingoului si numarul unic de serie. Inversul lingoului din aur de 50 grame are o suprafata alba stralucitoare cu textul inscris „VALCAMBI SUISSE”.

Lingoul din Aur 50g Valcambi Suisse este livrat intr-un ambalaj transparent, impermeabil, ce contine elementele de autenticitatea precum seria si stampila imprimate pe spatele acestuia. Greutatea corespunzatoare, puritatea aurului, numarul de serie unic si semnatura evaluatorului care sunt vizibile pe reversul lingoului si de asemenea imprimate pe spatele ambalajului certifica autenticitatea.

Producator

Reputatia Elvetiei pentru producerea de produse luxoase de inalta calitate nu se limiteaza doar la industria ceasurilor, ci se aplica si in cazul aurului pentru investitii. Cea mai mare parte a aurului din lume este rafinat in aceasta tara alpina prospera. Conform listei Good delivery, sase rafinarii detin 90% din piata aurului, iar patru dintre acestea, inclusiv Valcambi, au sediul in Elvetia.

In medie, Elvetia rafineaza intre 65-75% din aprovizionarea anuala cu aur a lumii, ceea ce o face numarul unu in lumea mondiala cand vine la rafinarea aurului si la fabricarea lingourilor. Motivul pentru care Elvetia detine aceasta pozitie se datoreaza nivelului ridicat de securitate, logistica eficienta a tarii, a unui sistem financiar puternic care se incadrează in unele banci internationale de top din lume si, cel mai important, a legii stricte care a stabilit standarde ridicate in ceea ce priveste calitatea si puritatea produsului brut.

Vezi aici ofertele de Black Friday la monede si lingouri de aur!

De exemplu, fiecare lingou din aur Valcambi contine stampila unui analizator, vazuta pe revers ca „ESSAYEUR FONDEUR”, care garanteaza puritatea lingoului. Pentru a putea pune acest marcaj pe lingouri, Valcambi trebuie sa respecte legile stricte ale Elvetiei (Legea controlului metalelor pretioase) si sa foloseasca un testator afirmat, care a dobandit licentele de testare federale necesare.

Cu alte cuvinte, fiecare lingou din aur Valcambi are puritatea acreditata de organele guvernamentale si industriale, calitatea sa respecta cele mai inalte standarde din industrie si sunt perfectionate de cei mai buni ingineri elvetieni, rezultand un produs care indeplineste toate standardele de excelenta.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.