Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Dafora Mediaș, companie de foraj petrolier, intră în faliment

Dafora Mediaș, companie de foraj petrolier, intră în faliment

DAFR (DAFORA SA) a intrat în faliment, a anunțat compania pe Bursa de la București. Compania se afla în insolvență din 2015.

Tribunalul Sibiu a decis, ieri, 9 octombrie, deschiderea procedurii de faliment a Dafora Mediaș, deținută de Gheorghe Călburean, care deține 49,96% din companie. Instanța a admis cererea creditorului Discret Pază SRL. Acțiunile companiei au fost suspendate de la tranzacționare, astăzi, 10 octombrie, la ora 15.36.

Compania a realizat în prima jumătate acestui an afaceri de 10,7 milioane de lei și o pierdere de 1,6 milioane de lei. Dafora desfăşoară activităţi de foraj şi construcţii (activitate în restrângere desfăşurată doar pentru finalizarea proiectelor aflate în derulare la data intrării în insolvenţă şi acoperirea post-garanţie).

Activitatea de bază a societăţii constă în servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale şi ape geotermale, lucrări de probe producţie şi workover, transport şi mentenanţă pentru echipamente de foraj. Datorită experienţei vaste acumulate în activităţi de foraj, aceasta s-a extins pe pieţe străine. În acelaşi timp, societatea are experienţă în inginerie civilă şi industrială, aeroporturi şi lucrări de infrastructură.

″(…) debitoarea a întâmpinat în ultima perioadă dificultăți în încasarea propriilor sale creanțe, fapt ce a întârziat posibilitatea acesteia de a achita creanțele propriilor săi creditori, însă nu trebuie pierdut din vedere că aceasta are în continuarea intenția de a desfășura activitate, în vederea achitării creanțelor creditorilor. Apreciem faptul că deschiderea procedurii falimentului față de Dafora SA în acest moment, cu ignorarea eforturilor depuse de societatea debitoare în vederea redresării și a bunei credințe de care aceasta a dat dovadă, nu este oportună, nici pentru creditori, nici pentru debitoare. În acest context, solicităm respectuos judecătorului sindic să țină cont (…) atât de principiul enunțat de art. 4 pct. 2 din Legea 85/2014, respectiv al prevalenței reorganizării față de faliment, precum și de faptul că dificultățile înregistrate de societatea debitoare nu sunt manifestarea incapacității acestia de plată a creanțelor, fiind rezultatul unui context obiectiv (situația existent în relația cu Romgaz SA – n.r.), pe care aceasta depune eforturi considerabile pentru a-l depăși și a-și putea asigura resursele necesare în vederea efectuării plăților, iar ulterior în vederea ieșirii din procedura de reorganizare″, se menționează în document.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.