Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Despre manelăreala din presă cu Chimcomplex, asemănarea cu SIF Imobiliare și cum investitorii sunt induși in eroare

Despre manelăreala din presă cu Chimcomplex, asemănarea cu SIF Imobiliare și cum investitorii sunt induși in eroare

Haideti sa vorbim putin despre manelareala de la Chimcomplex Borzesti (CRC) … o manelareala de rade lumea la fel ca la SIF IMOBILIARE (pentru cunoscatori) pe care presa “quality” din Romania … o trateaza foarte manelistic (cum altfel) fiindca na … dai un ban, dar stai in fata, vorba aia!

Inaine de toate vreau sa precizez faptul ca scriu acest articol fiindca foarte multi investotri la inceput de drum, se entuziasmeaza la tot felul de “stiri”/advertoriale din presa unde sunt ridicate in slavi niste companii dar nu la modul serios si corect, ci intr-un mod total oligofrenic ca sa dea bine la audienta si la awarness pentru companie, si astfel investitorii pot avea surpriza ca au intrat pe maxime intr-o companie si raman blocati ani de zile sau chiar devin nevoiti sa vanda pe pierdere.

In ultima vreme mi se tot scorojesc peretii prin casa de plictiseala cand aud ca se discuta despre nebunia lui Salam, pardon … Stefan Vuza si anume Chimcomplex o companie din sectorul chimic, de altfel laudabila si care sper sa tot creasca (compania, ca actiunea a avut grija Vuza sa o umfle). Iar cand vad ca unii intreaba daca e pont de cumparat simt ca efectiv cad bucati intregi din pereti jos !

In penibila presa romaneasca, se discuta (pe bani, desigur) despre aceasta companie ca fiind nu stiu ce miez din fanta … care a crescut si a dres, si ca Vuza ar fi nu stiu ce mare antreprenor PUTERNIC auzi … nu stiu la ce dracu se refera cand spune puternic dar in fine, ideea e una simpla si nu vreau sa va tin prea mult ca mi destul ca trebuie sa-mi platesc eu zugravii de la scorojirea peretilor de plictiseala cu subiectu asta, nu vreau sa va platesc si zugravii voștri asadar am sa trec direct la subiect.

Stefan Vuza nu e baiat prost … e chiar destept el de felu lui si chiar combinatozar as spune. Adica na … cine are ceva ani pe piata de capital romanesca … cam na … stie ca e pe combinatii omu 🙂 nu-l intereseaza investitorii de retail … il doare in cot de ei … in fine, el are combinatiile lui pe aici.

Ideea e ca la Chimcomplex, dupa cum stiti, Stefan Vuza are vreo 80-90% in companie … lichiditatea pe compania asta era foarte scazuta, si na … Vuza, fiind baiat destept si-a facut un plan jmeker rau de tot si anume:

Omul avea nevoie de ceva promovare atat pentru el personal cat si pentru Chimcomplex pentru a atrage ceva publicitate pentru compania natioanala de chimie sau cum vrea el sa ii spuna. Lucru foarte frumos si laudabil. Patriotul de mine saluta oricand astfel de antreprenori si am tot respectul pentru dorinta de a duce o companie romaneasca cat mai sus la nivel international daca se poate.

Asadar, lichiditatea pe acest emitent fiind la momentul respeciv foarte mica (nu prea tranzactiona nici dracu pe ea) s-a gandit el ca ar fi inteligent sa inceapa sa cumpere actiuni la propria companie, putin cate putin, si sa ii urce pretul pana in momentul in care Chimcomplex a ajuns la o evaluare de vreo 4 miliarde si vreo 20 de meleoane de lei (fara numar fara serie) iar Vuza sa ajunga la o avere de vreo 3 miliarde si ceva meleoane.

Dupa treaba asta, au inceput ca apara articole prin presa cu titluri TOTAL IMBECILE si manelistice ca nu stiu ce companie a facut, a crescut si a dres si a mama dracu ce a mai facut pana a ajuns NO. 1 pe piata AeRO si ca Vuza e antreprenoru NO. 1 si ca aoleo maiculita ce ditai compania avem noi pe bursa si ce laudabil este antreprenoru. Ai da-ma dracu …

Manelareala de genu asta s-a mai intamplat si la SIF IMOBILIARE daca cunoasteti subiectu, daca nu va spun eu oricum.

La SIF Imobiliare tot asa freefloat-u era foarte mic iar SIF BANAT CRISANA avea vreo 90% din companie si fiind foarte slab lichida compania pe bursa, SIF1 a inceput sa tot cumpere actiuni la SIF Imobiliare, una cate una, pana a ajuns actiunea la vreo 520 de lei si ajungand compania respectiva la o evaluare de peste 2.300.000.000 de RON in timp ce ea are active de vreo 40.000.000 de lei.

Va veti intreba de ce oare a cumparat SIF1 la pretul ala de peste 500 de lei actiunea (adica foarte scump). Poi foarte simplu. Tot pentru ca e un INTERES si anume ca discount-ul la SIF1 sa ajunga la peste 60% care sa il faca foarte atractiv cand de fapt, daca s-ar delista dracu SIF Imobiliare si s-ar face o evaluare pe bune, discount-ul ala ar scadea suficient de mult incat sa nu mai fie amuzanta o astfel de manelareala pur romaneasca care poate induce in eroare investitorii.

Mna … eu v-am zis ce-am avut de spus ca tot m-ati intrebat. Amu voi tratati subiectul cum doriti si investiti dupa cum credeti. Insa … sa nu uitati ca nu orice mucegai e ruda cu Penicilina. #numazic

PS: A nu se intelege din aceasta postare ca nu as avea incredere in viitorul companiei Chimcomplex Borzesti (CHOB), dimpotriva, chiar sunt optimist si increzator ca Stefan Vuza fiind, iata, un mare o de afaceri si combinatozarur si tot ce vreti, am incredere ca poate face CHOB se dezvolte dn ce in ce mai mult. Insa … erectia de peste 600% ramane o erectie de 600%, iar noi barbatii stim ca ceea ce creste, mai si scade, adadar atentie mare la manele din presa sa nu va ardeti.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.