Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Electroargeș trece pe profit la 9 luni 2021, în condițiile unui avans de un sfert al afacerilor

Electroargeș trece pe profit la 9 luni 2021, în condițiile unui avans de un sfert al afacerilor

După ce la jumătatea anului trecut a avut o pierdere catastrofală, de aproape 10 milioane lei, după o operațiune contabilă care ajusta participația la Mobila Rădăuți, societate din portofoliu, în 2021 producătorul de electrocasnice Electroargeș a redevenit profitabil în condițiile unei majorări cu 24,81% a cifrei de afaceri semestriale nete, la 220,55 milioane lei, de la 176,71 milioane lei.

ELGS (ELECTROARGES SA CURTEA DE ARGES) a obținut în primele 3 trimestre venituri totale din exploatare de 221,26 milioane lei, în creștere cu 22,49%, față de cele de 180,63 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același interval de raportare, cheltuielile totale de exploatare au urcat cu 30,55%, la 220,00 milioane lei, de la 168,51 milioane lei.

În aceste condiții, societatea raportează un profit net de aproximativ 602.000 de lei, revenire importantă după ce în primele 9 luni ale anului trecut afișa o pierdere de 4,91 milioane lei. Aceasta a rezultat din operațiunile în bilanț efectuate urmare a declarării insolvenței firmei Mobila Rădăuți, societate din portofoliu.

Acum un an, emitentul preciza că aceasta nu afecta disponibilitățile bănești ale Electroargeș. Firma insolventă, listată pe piața AeRO de la BVB cu simbolul MOBT, avea ca acționar direct, cu o participație de 43,11% din titluri, societatea Electroargeș.

La 30 septembrie, activele totale ale companiei erau de 151,75 milioane lei, în avans cu 13,75% față de cele de 133,41 milioane lei de la sfârșitul anului 2020. În aceeași perioadă, datoriile totale s-au majorat cu 24,00%, la 93,25 milioane de lei, de la 75,20 milioane de lei.

Electroargeș este listată la cota Bursei de Valori București și, la ultimul preț de închidere de 07000 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se situează la 48,83 milioane de lei (9,86 milioane euro).

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.