Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Elon Musk se oferă să cumpere Twitter pentru 43 de miliarde de dolari, astfel încât să poată fi „transformat ca companie privată”

Elon Musk se oferă să cumpere Twitter pentru 43 de miliarde de dolari, astfel încât să poată fi „transformat ca companie privată”

Elon Musk s-a oferit să cumpere Twitter pentru 54,20 dolari o acțiune, spunând că compania de social media trebuie transformată în mod privat, la puțin peste o săptămână după ce a dezvăluit pentru prima dată un pachet de 9,2% din acțiuni. Oferta lui Musk evaluează Twitter la aproximativ 43 de miliarde de dolari.

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi platforma pentru libertatea de exprimare pe tot globul și cred că libertatea de exprimare este un imperativ societal pentru o democrație funcțională”, a scris Musk într-o scrisoare trimisă președintelui Twitter Bret Taylor și a dezvăluit într-un depozit de valori mobiliare.

Potrivit lui Musk, compania de social media trebuie să devină privată, deoarece „nici să prospere și nici să servească” libertatea de exprimare în starea sa actuală.

Puteti investi la bursa prin platformele:

„Ca urmare, îmi ofer să cumpăr 100% din Twitter pentru 54,20 USD per acțiune în numerar, o primă de 54% cu o zi înainte de a începe să investesc în Twitter și o primă de 38% cu o zi înainte ca investiția mea să fie anunțată public.” el a scris. „Oferta mea este cea mai bună și finală ofertă a mea și, dacă nu este acceptată, ar trebui să-mi reconsider poziția de acționar”.

Acțiunile Twitter au crescut cu 12% în tranzacționarea înainte de piață, după ce s-au închis miercuri la 45,85 USD per acțiune.

„Consiliul de administrație Twitter va analiza cu atenție propunerea pentru a determina cursul de acțiune care consideră că este în interesul Companiei și al tuturor acționarilor Twitter”, a spus compania într-un comunicat .

Musk și-a dezvăluit pentru prima dată participația în gigantul rețelelor sociale pe 4 aprilie. Ulterior, a obținut un loc în consiliul de administrație al companiei înainte de a inversa acele planuri .

CEO -ul Tesla a criticat anterior gigantul rețelelor sociale în mod public, sondajând oamenii pe Twitter luna trecută dacă compania respectă principiile libertății de exprimare. El a mai spus că are în vedere construirea unei noi platforme de socializare.

Acțiunile de pe Twitter au scazut în ultimele săptămâni pe fondul știrilor de la Musk, dar au crescut cu 6% în acest an și cu 18,5% de la începutul lunii.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 1% la știri.

Iată scrisoarea trimisă de Musk, așa cum este dezvăluită într-o declarație de valori mobiliare:

Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi platforma pentru libertatea de exprimare pe tot globul și cred că libertatea de exprimare este un imperativ societal pentru o democrație funcțională.

Cu toate acestea, de când am făcut investiția, îmi dau seama că compania nici nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ societal în forma sa actuală. Twitter trebuie transformat ca o companie privată.

Drept urmare, îmi ofer să cumpăr 100% din Twitter pentru 54,20 USD per acțiune în numerar, o primă de 54% cu o zi înainte de a începe să investesc în Twitter și o primă de 38% cu o zi înainte ca investiția mea să fie anunțată public. Oferta mea este cea mai bună și finală ofertă a mea și, dacă nu este acceptată, ar trebui să-mi reconsider poziția de acționar.

Twitter are un potențial extraordinar. O voi debloca.

Elon Musk

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.