Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Elon Musk vrea să readucă Twitter pe piața bursieră în 3 ani

Elon Musk vrea să readucă Twitter pe piața bursieră în 3 ani

Elon Musk le-a spus investitorilor pe care îi curtează pentru a obţine fondurile necesare achiziţiei de 44 miliarde de dolari a Twitter că aceştia îşi pot primi banii înapoi în termen de trei ani printr-o ofertă publică de acţiuni, scrie The Wall Street Journal, citând o serie anonimă de surse.

Deşi firmele de private equity au nevoie, de obicei, de cinci ani de restructurare pentru a readuce o companie pe piaţa bursieră, termenul de trei ani propus de Musk arată că miliardarul crede într-o reformă rapidă a reţelei de socializare, într-un efort de de îmbunătăţire a profitabilităţii, potrivit DCNews.

De când a debutat pe piaţa de capital în 2013, Twitter a avut profit doar în 2018 şi 2019, iar ritmul de creştere al societăţii nu s-a încadrat în estimări în ultimele două trimestre. Acţiunile Twitter s-au apreciat cu doar 17,3% în ultimii nouă ani.

Recent, boardul Twitter a anunţat că este de acord cu oferta lui Elon Musk de cumpărare a companiei pentru 54,2 dolari per acţiune, în total 44 de miliarde de dolari.

Totuşi, planul de a readuce Twitter la tranzacţionare pe Wall Street în trei ani este destul de optimist, scrie Forbes. De exemplu, în cazul Tesla, Musk a anunţat în mod repetat o serie de deadline-uri în care nu a reuşit să se încadreze.

Listarea pe bursă oferă oportunitatea de a atrage capital, însă implică, de asemenea, obligaţia de a publica rapoartele financiare către acţionari şi public, presiunile trimestriale reducând astfel marja de manevră a executivilor.

În 2018, Musk a anunţat că ia în considerare o potenţială delistare a Tesla, remarcând că, în calitate de companie publică, Tesla se confruntă cu „fluctuaţii severe” ale preţului acţiunii şi măsuri care afectează obiectivele pe termen lung ale producătorului de maşini electrice. În mai puţin de trei săptămâni, Musk a declarat că Tesla va rămâne listată, în urma feedback-ului oferit de acţionari.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.