Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Elrond achiziționează Twispay, deținătoarea primei licențe de e-Money din România, sub rezerva aprobării achiziției de către BNR

Elrond achiziționează Twispay, deținătoarea primei licențe de e-Money din România, sub rezerva aprobării achiziției de către BNR

Elrond Network, unicornul romanesc care dezvolta tehnologie blockchain menita sa îmbunătățească performanța și transparența sistemului financiar global, a anuntat astazi achizitia Capital Financial Services S.A. (ce activează pe piață sub brandul Twispay), companie licentiata de Banca Națională a României să opereze ca instituție emitenta de moneda electronica în Spațiul Economic European.

Avand calitatea de membru principal Visa și MasterCard, Capital Financial Services S.A.  prestează servicii de procesare plăți pentru mai mult de 300 de comercianti online, printre care si Blue Air, cea mai mare companie aeriană din România.

Achizitia include transferul integral al actiunilor Capital Financial Services S.A., care ar putea astfel permite startup-ului Elrond sa faciliteze utilizatorilor sai accesarea de servicii financiare, în deplina conformitate cu reglementările în vigoare. Compania ar putea astfel oferi utilizatorilor sai, printre altele, conturi cu IBAN, carduri prepaid atașate și procesarea de plăți cu moneda electronică reglementată.

Monedele electronice au fost create ca o alternativa digitală pentru bani, cu scopul de a automatiza tranzacțiile financiare precum plățile sau comertul electronic. Elrond Network dorește sa dea substanța si sa imbunatateasca utilitatea acestui cadru, care este deja functional si bine reglementat, prin adaugarea unei tehnologii blockchain care este rapidă, scalabila si are costuri insignifiante.

“Elrond are obiectivul principal de a crea infrastructura pentru un sistem financiar global de mare viteza, transparent și ușor de accesat de absolut oricine. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv suntem în conversatie cu toate autoritățile competente, asigurandu-ne ca opera în deplina concordanță cu legislația Europeană. Transferuri de fonduri efectuate aproape instantaneu, la costuri de 100 de ori mai mici, cu mai multa transparenta, la orice ora din zi și din noapte, ar aduce beneficii imense atat utilizatorilor, comerciantilor, cat și firmelor si instituțiilor financiare.” a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond Network.

“Aceasta combinatie perfectă dintre tehnologia blockchain dezvoltată de Elrond, expertiză echipei Capital Financial Services S.A. în zona serviciilor financiare reglementate și licențele deținute, creaza  premisele necesare pentru începutul unei evoluții importante a eficientei serviciilor financiare” a spus (Augustin Dobre, CEO Twispay).

Ultimul pas necesar pentru finalizarea achiziției Capital Financial Services S.A. este aprobarea Bancii Nationale a Romaniei. Acesta este un pas de importanta strategica, iar Elrond Network va continua sa ofere in mod transparent informații despre aceste demersuri până la finalizarea lor.

Mai mult, compania vrea să introducă și carduri în următoarele luni, pentru a crea o punte între economia tradițională și criptomonede.

Puteti investi in Elrond si prin platformele:

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.