Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

ETF-urile: un mod simplu si eficient mod de a investi la Bursa de Valori Bucuresti

ETF-urile: un mod simplu si eficient mod de a investi la Bursa de Valori Bucuresti

Performantele companiilor listate la Bursa din Bucuresti au fost bune in ultima perioada. Pretul actiunilor listate la bursa a crescut in medie cu 31,8% in 2023 si cu 13,0% in 2024 (de la sfarsitul lui 2023 pana pe 17 mai); performantele sunt calculate ca o crestere medie ponderata a celor mai importante 20 de actiuni listate la bursa din Bucuresti, reprezentata de indicele BET publicat de bursa.

Poate cauti si tu o varianta simpla de a investi la bursa. Pe langa actiuni, bursa din Bucuresti ofera publicului si doua fonduri de tip ETF (Exchange Traded Fund), listate la randul lor la bursa, care fac investitiile in actiuni mai simple. Ambele fonduri sunt administrate de Patria Asset Management, o firma membra a grupului Patria Bank.

Fondul ETF BET Patria – Tradeville investeste in cele mai importante 20 de actiuni listate la bursa, incluse in indicele BET. Vrei sa beneficiezi de cresterea si profiturile celor mai importante companii romanesti, dar nu vrei sa te complici alegand singur actiunile potrivite, sau nu stii cum sa incepi? Cumpara la bursa acest ETF si vei detine un cos diversificat de 20 de actiuni importante, fara povara deciziei de alegere a actiunilor individuale, a numarului acestora si a sumei de alocat in fiecare. E o varianta simpla si rapida (si folosita pe scara larga pe plan international: activele fondurilor de tip ETF la nivel global erau estimate la 11,6 trilioane de dolari la sfarsitul anului 2023).

Nu trebuie sa ai multi bani pentru a investi in fond. Poti incepe cu 1.000, 500, 100 sau chiar cu 27,08 lei (pretul curent al unei unitati de fond la bursa – valoarea minima pe care o poti investi). Investind in cele mai importante actiuni romanesti, ETF BET Patria – Tradeville a adus investitorilor sai un castig de 67,5% in ultimii trei ani incheiati la 15 mai 2024 si de 158,3% in ultimii cinci ani incheiati la aceasta data (toate aceste performante sunt calculate dupa costurile platite de fond; investitorii nu platesc niciun comision ondului sau administratorului sau).

Poti incepe o investitie cu o suma mai mare sau mai mica si poti evalua in timp performantele ei. O alta idee buna este de a plasa bani in fond in mod regulat, ca de exemplu alocand o parte din salariul lunar. Sumele mici depuse lunar se pot acumula in timp si pot ajunge la valori importante.

ETF BET Patria – Tradeville este listat, la randul lui, la Bursa de Valori Bucuresti (cu simbolul TVBETETF). Fondul a depasit recent 280 de milioane de lei in active si un numar de 20 de mii de investitori.

Pentru a plasa economiile in acest fond (si pentru a retrage bani din el) se folosesc serviciile oricarui intermediar autorizat sa cumpere si sa vanda actiuni la BVB. Gasesti mai multe informatii despre fondul ETF BET Patria – Tradeville, performantele, riscurile si caracteristicile sale pe siteul administratorului – https://www.patriafonduri.ro/fonduri/patria-etfbet

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.