Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

eToro: Investitorii îşi reduc riscurile şi păstrează lichidităţile pentru preţuri mai bune

eToro: Investitorii îşi reduc riscurile şi păstrează lichidităţile pentru preţuri mai bune

Marii investitori sunt în continuare îngrijorate de inflaţie şi mai ales de noi creşteri de dobânzi din partea băncilor centrale şi îşi reduc riscurile şi păstrează lichidităţi, în aşteptarea unor oportunităţi cu riscuri reduse şi a unor vremuri mai bune, screi analistul eToro Bogdan Maioreanu.

Cel mai recent raport privind inflaţia din Statele Unite a provocat un val de scăderi pe pieţele financiare, investitorii temându-se de creşteri mai susţinute a dobânzilor de către Fed. Investitorii instituţionali şi-au mărit poziţiile de numerar, temându-se de recesiune şi considerând că economiile Europei şi Chinei trec prin evenimente sistemice.

Majoritatea investitorilor se aşteaptă la o slăbire a economiei mondiale în următoarele 12 luni, dar cu o inflaţie mai lentă, potrivit celui mai recent sondaj BofA Fund Managers, realizat în rândul a 212 traderi având 616 miliarde de dolari în administrare.

Aproape 70% dintre managerii de fonduri chestionaţi văd actuala criză energetică majoră din Europa ca ducând cel mai probabil la o recesiune.

Între timp, Comisia Europeană propune o modificare a normelor de reglementare a pieţei energiei, cu scopul de a atenua criza de lichidităţi. Presiunile legate de recesiune sunt în creştere, cu rate ale inflaţiei în zona euro mult prea ridicate, iar economistul-şef al BCE, Philip Lane, a prezis creşteri ale ratelor dobânzii în următoarele şedinţe, ceea ce va reduce şi mai mult cererea. El prevede că inflaţia va ajunge la o medie de 8,1% în 2022, 5,5% în 2023 şi 2,3% în 2024.

În urma datelor legate de inflaţia din SUA, indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti a pierdut ieri 0,{etoroCFDrisk}% din valoare, ajungând la 11836,38 puncte. De la începutul anului până în prezent, indicele românesc a pierdut 9,38% fiind însă mai bine poziţionat decât S&P 500 care a pierdut peste 17,6% şi arătând rezilienţa acestei pieţe.

În timp ce în sondajul din septembrie mai puţini investitori văd G7 îndreptându-se spre o plafonare a preţurilor la energie decât în luna precedentă, cea mai spectaculoasă scădere priveşte o potenţială criză a datoriilor suverane în UE care a ajuns sub 10% de la o valoare anterioară apropiată de 30%.

De asemenea, investitorii chestionaţi de BofA văd şi China trecând printr-un eveniment sistemic, sursa cea mai probabilă pentru acest lucru fiind sectorul imobiliar. Împrumuturile cu efect de levier din SUA, datoriile suverane din Italia şi de pe pieţele emergente sunt văzute de respondenţi ca următorul potenţial eveniment de credit sistemic.
Majoritatea managerilor de fonduri (68%) consideră că riscul de recesiune este posibil să crească, cifra fiind foarte aproape de rezultatul sondajului din aprilie 2020 şi de cel din martie 2009. Pe măsură ce îngrijorările legate de recesiune se consolidează, un număr mai mare de investitori şi-au majorat soldurile de numerar până la 6,1%, cel mai mare număr din octombrie 2002 şi mult peste media pe termen lung de 4,8%. Un procentaj record de administratori de fonduri (60%) declară că în prezent îşi asumă riscuri mai mici decât în mod normal. Potrivit sondajului, 52% dintre respondenţi – istoric, un nivel foarte ridicat – au declarat că au o pondere scăzută a acţiunilor, în timp ce 62% au o pondere ridicată a lichidităţilor.

Comparativ cu poziţionarea medie din ultimii 10 ani, în prezent, managerii de fonduri sunt mai favorabili deţinerilor de numerar, bunuri de consum de bază, sănătate, mărfuri, energie, bănci şi obligaţiuni. Ei au acum mai puţine investiţii în acţiuni, zona euro, tehnologie, pieţe emergente, pieţe emergente, discreţionare, Marea Britanie, Japonia şi telecomunicaţii. Cele mai aglomerate tranzacţii sunt cele de cumpărare a dolarului american, petrol şi mărfuri, active ESG (Environmental, Social and Governance), acţiuni de creştere şi numerar dar şi vânzarea de titluri ale trezorerie americane.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.