Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Evergent Investments a investit în MWARE Solutions, companie specializată în soluţii Big Data, date nestructurate, inteligenţă artificială şi digitalizare. Societatea nu menţionează care este pachetul achiziţionat şi valoarea tranzacţiei

Evergent Investments a investit în MWARE Solutions, companie specializată în soluţii Big Data, date nestructurate, inteligenţă artificială şi digitalizare. Societatea nu menţionează care este pachetul achiziţionat şi valoarea tranzacţiei

Evergent Investments (simbol bursier EVER), care se diferenţiază de celelalte SIF-uri prin investiţiile de tip private equity, a intrat în sectorul IT prin achiziţia unui pachet semnificativ din acţiunile producătorului român de software MWARE Solutions SA. Tranzacţia s-a realizat cu consultanţa casei de avocatură Filip & Company.

Societatea cu 1,15 mld. lei capitalizare nu a menţionat în raportul publicat la Bursa de Valori Bucureşti care este pachetul achiziţionat şi valoarea tranzacţiei.

„Viitorul tehnologiilor avansate este nelimitat, pornind de la rezolvarea provocărilor sociale şi de mediu cu care ne confruntăm astăzi la nivel global până la accelerarea descoperirilor în toate domeniile. Investim în companii care pot transforma, care ridică standardele ori provoacă statusquo-ul. Considerăm că prin investiţia noastră în sectorul IT, ca parte a strategiei EVERGENT Investments, deschidem noi oportunităţi pentru acţionarii noştri. MWARE Solutions este un business performant, sustenabil şi scalabil”, spune Claudiu Doroş, preşedinte şi director general al Evergent Investments.

Potrivit datelor Confidas.ro, MWARE Solutions a avut în 2021 afaceri de 1,1 milioane de euro, în scădere cu 0,5% şi un profit net de 298.400 de euro, în creştere cu 68,9%. Compania este deţinută integral de Simpleminds Capital SRL, firmă deţinută în proporţie de 52,17% de Flavius-Liviu Burcă şi în proporţie de 47,83% de Ovidiu Oancea.

Compania de investiţii menţionează că MWARE Solutions SA se diferenţiază de jucătorii locali şi chiar internaţionali din sectorul IT deep-tech prin platforma sa tehnologică, care introduce capabilitatea de analiză a datelor nestructurate din cadrul organizaţiilor utilizând un model semantic de înţelegere a datelor bazat pe reţele neuronale, cu capabilităţi native de tip deep-learning şi machine learning pentru a descoperi noi perspective în luarea deciziilor, înţelegerea clienţilor, noi indicatori şi posibilităţi de automatizare a proceselor organizaţionale bazate pe inteligenţă artificială.

„Investiţia EVERGENT Investments va facilita extinderea echipei MWARE Solutions, accesarea proiectelor de dimensiuni mari, extinderea internaţională şi implementarea unei guvernanţe corporative care să susţină următoarele etape de creştere ale acesteia”, mai notează Evergent Investments.

Sectorul IT este unul de importanţă majoră în economia românească, cu un aport de aproximativ 6,2% la Produsul Intern Brut care însumează 13,6 miliarde de euro. Aşteptările acestui sector sunt de creştere cu rate de două cifre în anii următori, fiind susţinut suplimentar şi de PNRR prin componenta C7 – Transformarea digitală, cu o alocare bugetară de 1,88 miliarde de euro, scrie societatea.

Acţiunile Evergent Investments se tranzacţionează în scădere cu 1,2% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de peste 200 de milioane de lei, conform datelor BVB.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.