Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Evergent Investments cumpără 2,44% din Lăptăria cu Caimac şi ajunge la o deţinere de 11,44%: investiţie de 11,9 milioane de lei

Evergent Investments cumpără 2,44% din Lăptăria cu Caimac şi ajunge la o deţinere de 11,44%: investiţie de 11,9 milioane de lei

Societatea de investiţii Evergent Investments (fosta SIF Moldova) a achiziţionat un pachet de 2,44% din capitalul social al Agroserv Măriuţa (simbol bursier MILK) companie care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, şi a ajuns astfel la o deţinere totală de 11,44%, conform unei notificări publicate la Bursa de Valori Bucureşti privind „creşterea deţinerilor majore peste pragul de 10%”.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare al unei acţiuni, valoarea investiţiei Evergent Investments la Agroserv Măriuţa se ridică la aproximativ 11,9 mil. de lei.

„EVERGENT Investments notifică prin prezenta că (…) deţine un procent de 11,44% din totalul drepturilor de vot, corespunzător unui număr de 1.188.612 acţiuni MILK emise de Agroserv Măriuţa SA, fiind astfel depăşit pragul de 10%.” Anterior, Evergent Investments avea un număr de 941.856 de drepturi de vot la companie, reprezentând 9,07% din total.

Tranzacţia a fost efectuată în data de 1 februarie 2022, ceea ce înseamnă că vânzătorul pachetului de 2,44% este Mădălina Oana Cocan, care a cedat în aceeaşi zi un număr de 270.000 de acţiuni MILK, la preţul de 10,0057 lei pe unitate, tranzacţie care s-a ridicat la 2,7 milioane de lei, potrivit datelor BVB.

Acţiunile MILK s-au depreciat cu 3,85% vineri, la tranzacţii totale de circa 303.000 de lei. De la începutul anului, compania a scăzut pe bursă cu 7,24%, pe un rulaj de 5,1 milioane de lei. Valoarea de piaţă a companiei atinge 103,8 milioane de lei.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.