Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Familiile Porsche și Piech nu renunță la VW, chiar dacă vor cumpăra 25% din marca Porsche, la un eventual IPO

Familiile Porsche și Piech nu renunță la VW, chiar dacă vor cumpăra 25% din marca Porsche, la un eventual IPO

Reprezentanții fondatorului Porsche, familiile Porsche și Piech, vor să câștige un control direct asupra mărcii care poartă numele familiei și în același timp să nu piardă din acțiunile pe care le dețin în cadrul grupului VW AG. Listarea Porsche AG ar putea avea loc la finalul acestui an. Potențiala listare a mărcii Porsche, prin desprinderea de VW AG și emiterea de noi acțiuni, pune deocamdată probleme în cadrul negocierilor dintre acționarii actuali ai Volkswagen Group, însă condițiile impuse de acționarul principal, Porsche Holding SE, sunt discutate.

Hans Dieter Potsch, președintele Porsche SE, a declarat că Volkswagen rămâne o investiție a companiei și o preluare directă de acțiuni în cadrul Porsche AG nu va schimba situația actuală. Porsche SE dețin 31,4% din acțiuni și 53% din drepturile de vot ale Volkswagen AG. La Porsche AG, care acum este companie captivă a VW AG, dar care după listare va avea o structură diferită a acționarilor, Porsche Holding SE ar urma să dețină 25% plus o acțiune, iar VW AG – 75%, din acțiunile ordinare, cu drept de vot.

Aici puteti tranzactiona actiunile VW: https://bit.ly/actiuni-vw

Acțiunile listate, preferențiale, nu vor avea drept de vot, dar pentru a putea finanța achiziția celor 25% Porsche SE va utiliza dividendele speciale ce vor fi acordate la momentul listării. Diferența ar putea fi asigurată din credite și nu din vânzarea de acțiuni VW. Pentru membrii celor două familii, tranzacția va readuce un control direct asupra mărcii ce le poartă numele, după ce au pierdut acest control la momentul fuziunii. Procesul de listare se află deocamdată în etapa analizelor, după cum spune Hans Dieter Potsche. „Lucrăm la planurile de finanțare pentru a fi poziționați robust în diferitele variante de scenarii pentru IPO”.

El a mai spus că o deicizie finală va fi luată în funcție de un număr mare de factori care pot influența procesul, inclusiv condițiile generale din piață. Anterior, estimările făcute de VW și Porsche vorbeau despre posibilitatea ca acest proces să aibă loc în trimestrul patru.

În prezent se negociază structura viitorului consiliu de supervizare, care ar trebui să aibă reprezentanți ai celor doi acționari proporțional cu acțiunile deținute. Porsche Holding SE este compania prin intermediul căreia familiile Porsche și Piech au intrat în acționariatul Volkswagen AG, după fuziunea dintre VW și Porsche, aceasta fiind de altfel și principalul obiect de activitate al companiei, cu excepția unor mici dețineri minoritare în câteva companii. Porsche AG, producătorul de automobile sport de lux, a anunțat venituri record în 2021, cu profituri de asemenea istorice, pe fondul creșterii vânzărilor cu 15%, la un nivel record, depășind în premieră pragul de 300.000 de unități.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.