Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Filozofia lui Warren Buffett, câștigătoare și la 91 de ani: Este singurul miliardar de top ce n-a pierdut bani în 2022

Filozofia lui Warren Buffett, câștigătoare și la 91 de ani: Este singurul miliardar de top ce n-a pierdut bani în 2022

Investitorul de legendă Warren Buffett este din nou mai bogat decât Mark Zuckerberg, fiind singurul dintre cei mai bogați 10 miliardari ai planetei a cărui avere a crescut în 2022, în contextul declinului acțiunilor marilor companii tech, relatează Bloomberg.

Randamentul portofoliului lui Buffett demonstrează încă o dată valoarea strategiei de investiții a miliardarului în vârstă de 91 de ani și vine după o săptămână de scădere precipitată a acțiunilor companiilor tech care a șters 50 de miliarde de dolari din averea netă a celor mai bogați oameni din Silicon Valley.

Averea netă a lui Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume, a scăzut joi cu 25,8 miliarde de dolari, al patrulea cel mai puternic declin înregistrat de Bloomberg vreodată. Musk este mai „sărac” cu 54 de miliarde de dolari de la începutul lui 2022.

Zuckerberg, cofondatorul Facebook/Meta, a asistat la un declin al averii sale cu 12% anul acesta, pierzând 15 miliarde de dolari. Între timp, cea a lui Buffett a crescut cu 2,4 miliarde de la începutul anului, ajungând la 111,3 miliarde, potrivit ultimelor calcule făcute de Bloomberg.

Buffett este acum mai bogat cu un miliard de dolari decât Zuckerberg, urcând pe poziția a șasea în clasamentul miliardarilor realizat de Bloomberg, cea mai bună poziție de după luna martie a anului trecut.

Aveti aici un instrument prin care puteti vedea si puteti investi in portofoliul lui Warren Buffett si sa faceti bani impreuna cu el 🙂 Mult succes! – https://bit.ly/portofoliu-buffett

Filozofia de investiții a lui Warren Buffett l-a îmbogățit și în 2022

Acțiunile subapreciate alese de Buffett, baza filozofiei sale de investiții și a companiei Berkshire Hathaway pe care o conduce, au avut în 2022 un randament mai bun decât companiile tech și cele ce alcătuiesc Indicele S&P 500 care au scăzut cu 15%, respectiv 9,2% de la începutul anului.

Buffett la cei 91 de ani ai săi este singurul miliardar din primii 10 cei mai bogați oameni ai planetei a cărui avere a crescut de la începutul anului, prețul acțiunilor companiei sale Berkshire Hathaway – de unde vine în jur de 98% din averea sa – crescând cu 2,3% în 2022.

Prezența lui Buffett în topul clasamentului este cu atât mai remarcabilă ținând cont de donațiile mari pe care le-a făcut de-a lungul anilor pentru cauze caritabile. El a donat acțiuni ale Berkshire în valoare de aproape 33 de miliarde de dolari Fundației Bill și Melinda Gates.

Doar Gates, în prezent pe poziția a patra în clasament cu o avere de 127 de miliarde de dolari, a mai făcut donații de o asemenea anvergură.

Cei mai bogați 500 de oameni ai planetei au pierdut în total 635 de miliarde de dolari de la 1 ianuarie 2022 după ce piețele au început să reacționeze la majorarea dobânzilor de referință de către Rezerva Federală americană și la cea mai mare inflație din ultimii 40 de ani.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.