Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Finanțare de 500 milioane euro pentru producătorul croat de mașini electrice Rimac, de la Porsche, Softbank și Goldman Sachs

Finanțare de 500 milioane euro pentru producătorul croat de mașini electrice Rimac, de la Porsche, Softbank și Goldman Sachs

Producătorul croat de mașini electrice Rimac Group, fondat de tânărul inventator Mate Rimac, a obținut, miercuri, o nouă rundă de investiții, în valoare de 500 de milioane de euro, de la fondul japonez Softbank Vision II și banca americană Goldman Sachs, cu participarea companiei auto germane Porsche, un investitor mai vechi al startup-ului balcanic.

Softbank Vision II, fond de investiții al companiei japoneze tech Softbank, și banca americană Goldman Sachs, prin fondul său de investiții Goldman Sachs Asset Management, intră acum ca investitori noi în business-ul Rimac.

În cei 13 ani de existență, constructorul auto croat ajunge la investiții totale de circa 820 de milioane de euro. În urma celei mai recente runde de finanțare, startup-ul a fost evaluat la 2 miliarde de euro, potrivit Reuters.

Compania croată are deja aproximativ 1500 de angajați (din care 700 sunt ingineri) și vrea să mai recruteze 400 de oameni cu ajutorul capitalului proaspăt obținut, pentru a-și extinde fabrica de la Sveta Nedelja (localitate situată la 20 km de Zagreb) și a deschide noi facilități de producție.

„Pe măsură ce reorganizăm Grupul Rimac, stabilim noi procese de producție pentru a răspunde cererii globale și recrutăm  700 de oameni doar în 2022, din care am angajat deja peste 300, până acum. Deschidem noi birouri în mai multe locuri din Europa și extindem producția în Campus (fabrica de la Sveta Nedelja-n.r.) și alte locații. Sprijinul investitorilor noștri profesioniști ne va ajuta să aducem compania la următoarea etapă a vieții sale. De asemenea, aș dori să le mulțumesc personal tuturor angajaților noștri pentru că fără munca lor asiduă, loialitatea și entuziasmul pentru viziunea Grupului Rimac, nu am fi aici”, a declarat fondatorul și CEO-ul „unicronului” balcanic, Mate Rimac, citat de presa croată.

Potrivit CNBC, o parte importantă a capitalului atras va fi folosită pentru subsidiara Rimac Technology, care creează și construiește componente tech de mașini electrice și hibride performante, pentru alte companii auto din toată lumea. Printre clienții săi actuali se numără Renault, Ferrari, Hyundai, Jaguar, Mercedes-Benz și Porsche. De asemenea, Porsche și Hyundai sunt și investitori în Rimac.

Reamintim că, în anul 2021, Porsche a creat un joint venture cu Rimac Automobili, Bugatti-Rimac. Compania germană deține 45% din Bugatti-Rimac, iar firma croată are 55%.  Porsche, care deținea Bugatti, a transferat astfel brandul de super-car-uri de lux în noul joint-venture, unindu-l cu Rimac. Astfel s-a format Rimac Group.

La rândul său, Porsche AG este o subsidiară a grupului Volkswagen.

Compania corată de mașini electrice de înaltă performanță Rimac a fost fondată în anul 2009 de inventatorul Mate Rimac, în vârstă de numai 21 de ani pe atunci.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.