Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Firmele care montează panouri fotovoltaice nu mai fac față comenzilor. Românii sunt speriați de prețurile la energie

Firmele care montează panouri fotovoltaice nu mai fac față comenzilor. Românii sunt speriați de prețurile la energie

Românii sunt tot mai interesați de energia verde, după ce facturile la curent și gaze au explodat. Numărul cererilor înregistrate la firmele care montează panouri foto-voltaice s-a dublat în ultimul an.

Unii își instalează astfel de panouri fotovoltaice pe cheltuiala lor, fără să mai aștepte ajutor de la stat, prin programul „Casa Verde”. Inclusiv companii mari, care au depozite, magazine sau clădiri de birouri aleg această variantă pentru a reduce considerabil cheltuielile cu energia.

Ovidiu Stelea are o casă de 120 de mp, pe care a montat de curând 11 panouri fotovoltaice. Cu ajutorul energiei pe care o produce, şi-a redus cheltuielile lunare la factura de curent cu 50%.

Citeste si: Cât costă panourile solare care pot produce curent electric pentru un apartament. În cât timp se amortizează investiția

Ovidiu Stelea: „Probabil că după ce se mai încălzeşte vremea, nu o să mai plătesc deloc, pentru că panourile o să producă tot necesarul de curent al casei. Produc 3,4 kw/oră, însă nu poţi să consumi atât, pentru treburile casnice sunt arhisuficienți.”

Companiile care se ocupa cu montarea de panouri fotovoltaice primesc tot mai multe comenzi.

Pavel E. Stan, reprezentant al unei companii de mentenanţă a panourilor fotovoltaice: „Pe partea de rezidenţial, avem oameni ghidaţi de preţul mare la energie. Grija lor principală este: ‘Vreau să scap de costul ăsta lunar înalt.’”

Sunt mulţi cei care şi-au montat în ultima perioadă panouri din fonduri proprii, fără să mă apeleze la programul „Casa Verde”. Amortizarea investiţiei se face în 6-7 ani, spun specialiştii din domeniu.

Sergiu Cazarciuc – cofondatorul unei companii de mentenanţă a panourilor fotovoltaice: „Să spunem că pentru o familie de două persoane şi un copil, un sistem între 3-5, sau chiar 7 kw este suficient pentru a face o economie de peste 50%. Dacă fac socoteala, mă costă vreo 900 de euro/kw, ori 7kw, undeva la 6.300 de euro.”

Vezi oferta de panouri solare de la eMag!

Şi firmele cu depozite, magazine mari sau clădiri de birouri îşi instalează astfel de panouri. Pentru a-și alimenta cu energie un depozit de aproape 3.000 de metri pătrați, o companie și-a montat o instalaţie care produce aproape 500 Kwh pentru care a plătit aproape 370.000 de euro. Însă în primul an, deja și-a recuperat aproape un sfert din sumă.

Laurențiu Brumaru, reprezentant companie soluții energetice avansate: „Pe lângă avantajul financiar la care se uită toată lumea, să nu uităm de flexibilitatea pe care ți-o dă un astfel de sistem, partea de sustenabilitate, scăderea amprentei de carbon și partea de predictibilitate. Ca să fii cât mai puțin afectat de creșteri de prețuri, e bine să-ți implementezi măsuri de eficiență energetică”.

Horia Cardos, directorul unei companii agricole: „Este acum mandatoriu pentru companii care sunt consumatoare de energie în cantităţi medii şi mari, fiindcă preţul energiei este la nivelul la care este astăzi şi nu se întrevăd motive pentru care ar scădea.”

Tocmai pentru a ajunge cât mai rapid la o independență energetică, un deputat a depus un proiect prin care cei care construiesc clădiri nerezidențiale sunt obligaţi să monteze automat sisteme de producere a energiei proprii, astfel încât să-și asigure cel puțin o treime din consum. De altfel, și în PNRR sunt prevăzuți 460 de milioane de euro pentru companiile care reușesc să își producă jumătate din energia pe care o consumă.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.