Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Fondul Exor al familiei Agnelli preia 15% din Philips pentru 2,6 miliarde de euro

Fondul Exor al familiei Agnelli preia 15% din Philips pentru 2,6 miliarde de euro

Producătorul olandez de tehnologie medicală Koninklijke Philips NV a anunţat luni că fondul de investiţii Exor NV, controlat de familia Agnelli, a preluat o participaţie minoritară la Philips într-o tranzacţie cu o valoare de aproximativ 2,6 miliarde de euro, transmite Reuters.

Exor, o companie de tip holding, a preluat o participaţie de 15% la Philips via achiziţii de acţiuni de pe piaţă precum şi un acord cu o mare instituţie financiară. Cele două companii au precizat că Exor intenţionează să fie un investitor pe termen lung la Philips.

„Investiţia substanţială a Exor este o dovadă a încrederii în transformarea Philips într-o companie producătoare de tehnologie medicală precum şi în creşterea şi potenţialul său”, a declarat preşedintele Philips, Feike Sijbesma.

Odinioară un mare conglomerat industrial, Philips, a vândut cele mai mult din diviziile sale în ultimele două decenii pentru a deveni un producător de tehnologie medicală, precum scanere şi dispozitive de monitorizare a pacienţilor.

Holdingul Exor are un portofoliu de aproximativ 33 de miliarde de euro şi este cel mai mare acţionar la Ferrari, clubul de fotbal Juventus, Stellantis şi CNH Industrial. Familia Agnelli deţine 53% din Exor prin intermediul unei companii separate care poartă numele fondatorului Fiat, Giovanni Agnelli şi care numără printre investitori descendenţii lui Giovanni Agnelli.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Cuvinte cheie:

Exor, familia Agnelli, Philips
Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.