Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Fondul Proprietatea folosește banii obținuți din vânzarea acțiunilor OMV Petrom pentru o nouă ofertă de răscumpărare

Fondul Proprietatea folosește banii obținuți din vânzarea acțiunilor OMV Petrom pentru o nouă ofertă de răscumpărare

După ce a încasat peste 150 milioane de euro ieșind din acționariatul celei mai mari companii petroliere românești, SNP (OMV PETROM S.A.), FP vizează achiziția în operațiune de buy-back a până la 4% din acțiunile proprii. Fondul Proprietatea (FP) a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară documentația aferentă unei oferte publice de răscumpărare prin care dorește să achiziționeze un număr de 255,00 milioane de acțiuni proprii, în cadrul programului de buy-back aprobat în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din luna noiembrie a anului trecut.

Pachetul-țintă reprezintă 4,10% din capitalul social al Fondului și la ultimul preț de piață al acțiunilor acestuia, de 2,0000 lei/acțiune, valoarea ofertei ar urma să se ridice la 510 milioane lei (103,42 milioane euro).

FP (FONDUL PROPRIETATEA) are disponibilități bănești după ce la jumătatea lunii trecute a vândut în ofertă publică accelerată întreaga sa participație de 1,77 miliarde acțiuni OMV Petrom (SNP), reprezentând 2,85% din capitalul social al companiei petroliere și pentru care a încasat suma de 764,14 milioane lei (154,95 milioane euro).

Operațiunea de buy-back se va desfășura atât la Bursa de Valiori București, cât și la Londra unde Fondul este listat prin intermediul unor certificate de depozit (GDR). Intermediarii sunt Swiss Capital și Auerbach Grayson, iar oferta ar urma să fie demarată imediat după primirea avizului supraveghetorului ASF care este de așteptat să vină în aproximativ 10 zile lucrătoare, potrivit reglementărilor în vigoare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.