Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

George Soros: cum sa gandesti si sa investesti ca un miliardar

George Soros: cum sa gandesti si sa investesti ca un miliardar

George Soros este celebru în lumea întreagă nu numai pentru averea sa (aflându-se pe locul 23 în topul celor mai bogaţi oameni din lume) dar şi pentru modul în care şi-a construit-o.

Născut la Budapesta în 1930, George Soros a reuşit de tânăr să emigreze în Marea Britanie şi apoi în SUA, devenind de-a lungul timpului unul dintre cei mai de succes investitori din istorie.

George Soros a rămas cunoscut prin speculaţia sa privind deprecierea lirei sterline, care i-a adus în 1992 un profit de peste un miliard de dolari şi porecla „Omul care a învins Banca Angliei”.

Iar acum, în perioada tulbure pe care o traversăm, cuvintele lui George Soros sunt de actualitate poate mai mult ca niciodată.

Iata 9 idei ale celebrului investitor George Soros, care ne ajuta sa intelegem cum gandeste si cum investeste un miliardar:

1. Odată ce realizăm că stă în natura umană să înțelegem greșit lucrurile, ne dăm seama că nu este nicio rușine în a greși, ci doar în a nu reuși să îți corectezi greșelile.

2. Sunt bogat numai pentru că știu când greșesc… Pe scurt, eu am supraviețuit recunoscându-mi greșelile.

3. Obișnuiam să fiu împortiva ideii de antreprenoriat social. Spuneam să lăsăm afacerile să fie afaceri și filantropia să fie filantropie. Să le ținem separate, să nu le amestecăm.

Și asta am și făcut, chiar cu mult succes. Acum îmi dau seama că de fapt trebuie să le amesteci și că sunt destule oportunităţi pentru antreprenoriatul social.

4. Conform opiniei majorității, unul dintre cele mai mari adevăruri este că piața are mereu dreptate. Eu susțin opusul. Eu pornesc de la premiza că piața nu are niciodată dreptate.

Chiar dacă din când în când premiza mea se dovedește a fi greșită, o folosesc ca ipoteză în munca mea. Nu înseamna că trebuie să înoți mereu împotriva curentului și să fii mereu împotriva trendului existent.

Dimpotrivă, în cea mai mare parte a timpului trendul triumfă și numai foarte rar se corectează greșelile. Numai în acele ocazii trebuie să te poziționezi împotriva trendului. Această logică mă face să caut puncte slabe în orice oportunitate de investitie.

Sunt înaintea valului. Sunt mereu cu ochii pe semne care anunță că trendul este pe moarte. În acel moment eu ma rup de turmă și caut o nouă oportunitate de investitie.

Și atunci când mi se pare că trendul a fost dus la extrem, este posibil să încerc să mă poziționez împotriva lui. De cele mai multe ori suntem penalizaţi dacă înotăm împotriva curentului. Numai la punctele de cotitură suntem răsplătiți dacă facem asta.

5. Cu cât o anumită situaţie ajunge mai rea, cu atât este nevoie de mai puțin pentru a o întoarce și cu atât mai mare este revenirea acesteia.

6. Încercăm să prindem trendurile noi cât mai devreme iar în etapele de sfârșit încercăm să prindem schimbarea trendurilor. De aceea, noi încercăm mai degrabă să stabilizăm piața, decât să o destabilizăm. Nu facem asta pentru binele public, este pur și simplu modul nostru de a face bani.

7. Este mult mai dificil să faci schimbări în bine decât este să faci bani. Este mult mai ușor să faci bani pentru că este cea mai ușoară metodă de a măsura succesul. Banii sunt baza succesului.

Dar când vine vorba de consecințe sociale, sunt tot felul de oameni diferiți care se comportă în moduri diferite și este foarte dificil să ai un criteriu corespunzător al succesului.

Atâta vreme cât oamenilor le pasă cu adevărat de oamenii pe care încearcă să îi ajute, ei pot face foarte mult bine.

8. Dacă investitiile sunt distractive, dacă te simți bine, probabil că nu faci niciun ban. Investitiile bune sunt plictisitoare.

9. A lua o decizie de investitie este ca și cum ai formula o ipoteză științifică și ai trimite-o pentru a i se face testul practic. Diferența majoră este că ipoteza care stă la baza unei decizii de investitie are ca scop câștigarea banilor și nu stabilirea unei generalizări universal valabile.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.