Gigantul francez LVMH, cu fonduri Pilon II în acţionariat, devine prima companie europeană cu o capitalizare de peste 500 mld. dolari
26 aprilie 2023 2023-04-26 5:31Gigantul francez LVMH, cu fonduri Pilon II în acţionariat, devine prima companie europeană cu o capitalizare de peste 500 mld. dolari
Gigantul francez LVMH, cu fonduri Pilon II în acţionariat, devine prima companie europeană cu o capitalizare de peste 500 mld. dolari
Valoarea de piaţă a LVMH (Louis Vuitton, Moët, Hennessy) a ajuns luni la peste 500 de miliarde de dolari, marcând astfel primul moment în care o companie europeană a depăşit acest prag, potrivit Bloomberg.
Ştirea vine la mai puţin de două săptămâni după ce LMVH a intrat în top 10 cele mai valoroase companii din lume, susţinută de creşterea vânzărilor în primul trimestru pe fondul cererii pentru produse de lux în China şi avansului monedei euro. De asemenea, rivalii de la Hermes International au publicat o serie puternică de rezultate în intervalul ianuarie-martie, reiterând ideea că deschiderea postpandemică a Chinei alimentează creşterile înregistrate la nivelul industriei.
Recenta evoluţie a LVMH a majorat considerabil averea netă a celui mai bogat om din lume, Bernard Arnault, care a transformat compania într-un gigant global printr-o serie de achiziţii. Œn prezent, CEO-ul valorează circa 212 miliarde de dolari. Acţiunile LVMH urcau în după-amiaza de ieri cu 0,3% la 903,7 euro pe unitate, ceea ce evalua compania la 454 de miliarde de euro, echivalentul a 500 de miliarde de dolari.
şi celelalte mari companii franceze de bunuri de lux înseamnă pentru piaţa europeană de capital ceea ce înseamnă Big Tech pentru Statele Unite: un business dominant cu un ritm solid de creştere ñ în pofida deteriorării peisajului economic.
„Acţiunile de lux reprezintă ceea ce piaţa de capital are mai bun de oferit în acest moment: expunere pe consumul chinez, care continuă să surprindă prin creşteri, şi marje robuste datorate puterii de pricing. Aici este diferenţa între lux şi tech, ale cărui marje se contractă deja de câteva trimestre“, spune Lilia Paytavin, european portofolio strategist la Goldman Sachs.
La finele lui 2022, circa 800.000 de salariaţi români, care contribuie cu 3,75% din venitul lunar brut la administrarea privată a economiilor pentru bătrâneţe, erau investiţi indirect la LVMH. Deţinerea fondului Aripi al Generali Pensii era de 85,2 mil. lei, deci o pondere de 1% din totalul activelor fondului.
Puteti investi la bursa prin platformele:
- eToro – https://bit.ly/2TKvVa0 (Your capital is at risk.)
- Trading212 – https://bit.ly/invite-trading212 (Your capital is at risk.)
- XM – https://bit.ly/cont-xm (Your capital is at risk.)
- Pepperstone – https://bit.ly/cont-pepperstone
- XTB – https://bit.ly/inregistrare-xtb (Your capital is at risk.)
Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!
Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.
- Carti de investiții la bursă: https://bit.ly/carti-investitii-emag
- Cursuri și ghiduri de investiții – De unde înveți să investești – https://bit.ly/2F7qg6w
- Inscrie-te in: Invest Club – Comunitatea Investitorilor din Romania.
- Inscrie-te in MAIOR ARMY – Prima Armata de Investitori din Romania.
Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.