Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Gigantul petrolier Shell sparge “blocada” și a cumpărat ţiţei rusesc la un discount record, prima tranzacţie de acest fel de la invadarea Ucrainei de către Rusia

Gigantul petrolier Shell sparge “blocada” și a cumpărat ţiţei rusesc la un discount record, prima tranzacţie de acest fel de la invadarea Ucrainei de către Rusia

Gigantul petrolier Shell a cumpărat vineri ţiţei rusesc la un discount record, prima tranzacţie de acest fel de la invadarea Ucrainei de către Rusia săptămâna trecută, scrie Reuters.

Tranzacţia, care nu a încălcat sancţiunile occidentale impuse Moscovei, a fost criticată de ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba.

Puteți investi în actiunile Shell, aici! http://bit.ly/actiuni-shell

“Mi s-a spus că Shell a cumpărat ieri, în mod discret, petrol rusesc. O întrebare pentru @Shell: nu vă miroase petrolul rusesc a sânge ucrainean?”, a scris Kuleba într-un tweet.

Într-o declaraţie publicată la scurt timp după aceea, Shell a apărat achiziţia şi a declarat că va alege alternative la petrolul rusesc ori de câte ori va fi posibil, dar acest lucru nu se poate întâmpla peste noapte din cauza importanţei pe care o are Rusia în aprovizionarea globală.

Aceasta a adăugat: “Nu am luat această decizie cu uşurinţă şi înţelegem forţa sentimentelor din jurul ei”.

Citeste si: Gigantul Shell renunță la active în valoare de 3 miliarde de dolari din Rusia și oprește implicarea în Nord Stream 2, după invazia Ucrainei

Shell a declarat că va dona orice profit din cantitatea limitată de petrol rusesc pe care trebuie să o achiziţioneze unui fond dedicat şi, împreună cu agenţiile umanitare, va determina unde vor fi folosite cel mai bine aceste fonduri pentru a ajuta la atenuarea greutăţilor suferite de populaţia Ucrainei.

În ultimele zile, exportatorii ruşi s-au confruntat cu probleme grave legate de liniile de credit, transportul maritim şi asigurări, ceea ce a dus la întârzieri şi anulări ale încercărilor lor de a găsi cumpărători pentru ţiţeiul rusesc.

Sursa: BusiessMagazin.ro

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.