Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Greyscale estimează că veniturile Metaverse vor crește la 400 de miliarde de dolari până în 2025

Greyscale estimează că veniturile Metaverse vor crește la 400 de miliarde de dolari până în 2025

Gigantul investițional Greyscale a publicat astăzi un raport despre modul în care Metaverse va modela jocurile și lumea digitală în viitor. Acesta a afirmat că cea mai mare parte din veniturile estimate de 400 de miliarde de dolari vor fi din cheltuielile în zona de gaming.

Raportul Metaverse, condus de David Grider, șeful de cercetare la Greyscale, a oferit următoarea interpretare a exact ceea ce este Metaverse:

„Economiile Crypto cloud sunt următoarea frontieră de investiții pe piața emergentă, iar Metaverse este în fruntea acestei evoluții a internetului Web 3.0. Metaverse este un set de lumi virtuale 3D interconectate, experiențiale, în care oamenii aflați oriunde pot socializa în timp real pentru a forma o economie de internet persistentă, deținută de utilizatori, care acoperă lumea digitală și fizică.”

Raportul evidențiază că companiile de top din domeniul tehnologiei Web 2.0 vor trebui să înceapă să cerceteze modul în care vor putea intra în Metaverse pentru a rămâne actuale și competitive. Acesta subliniază modul în care Facebook a schimbat recent numele în Meta și intenționează să-și construiască propriul Metaverse.

În această notă, raportul specifică modul în care vede diferența dintre metaversele „corporate” și „cripto deschise”.

Acesta explică modul în care în lumile metaverse închise ale corporative, dezvoltatorii de jocuri nu le permit jucătorilor să-și monetizeze eforturile. De asemenea, acestor jucători le este interzis să facă schimb de obiecte din joc cu alții și nu pot scoate ceea ce câștigă în economia jocului și să-l transfere în economia lumii reale.

Citeste si: METAVERSE – Ce este și în ce investim pentru a câștiga bani din această nouă realitate virtuală

Pe de altă parte, rețelele metaverse cripto deschise Web 3.0 sunt opusul, în sensul că jucătorii pot deține în mod legitim active digitale prin utilizarea NFT-urilor (Non-Fungible-Tokens). Le pot schimba cu alții, le pot transfera în alte lumi metaverse deschise și le pot extrage valoarea oricând doresc în lumea fizică.

Potrivit raportului, această economie „play to earn” va dezavantaja utilizatorii de metaverse corporative, cu excepția cazului în care își deschid metaversele și „elimină șanțurile competitive”, în ciuda presiunii acționarilor, ca în cazul Facebook/Meta.

Raportul oferă următoarea evaluare extrem de optimistă a oportunității metaverselor:

„Metaverse este estimat a fi o oportunitate de venituri de un trilion de dolari prin publicitate, comerț social, evenimente digitale, hardware și monetizare pentru dezvoltatori/creatori.”

Raportul se încheie prin a afirma că viitorul Metaverse poate crește pentru a concura cu capitalizarea de piață a companiilor Web 2.0, care valorează în prezent aproximativ 15 trilioane de dolari. Se adaugă că aceste companii ar putea foarte bine să urmărească Facebook și să pivoteze către Metaverse.

Puteti investi in cryptomonede si prin platformele:

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.