Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Grup Şerban Holding, cu afaceri de 312 mil. lei şi un profit de 24 mil. lei, fondat de Nicolae Şerban, cu activităţi în agricultură, vrea să se listeze pe piaţa AeRO a Bursei de Valori până la finele anului

Grup Şerban Holding, cu afaceri de 312 mil. lei şi un profit de 24 mil. lei, fondat de Nicolae Şerban, cu activităţi în agricultură, vrea să se listeze pe piaţa AeRO a Bursei de Valori până la finele anului

Grup Şerban Holding, companie antreprenorială românească fondată de Nicolae Şerban, activă în mai multe domenii din agricultură, vrea să se listeze pe piaţa AeRO a BVB până la sfârşitul acestui an şi să atragă 25 mlioane lei printr-un plasament privat de acţiuni pentru a accelera planurile de extindere. Grupul va realiza plasamentul în luna noiembrie, intermediat de TradeVille.

„Piaţa de capital reprezintă o opţiune viabilă de dezvoltare a afacerilor din domeniul agriculturii. Analizăm de ceva vreme potenţiala listare a companiei la Bursa de Valori Bucureşti şi sunt convins că în acest moment suntem pregătiţi pentru acest pas. Începând cu anul 2019, am demarat un proces investiţional complex în cadrul companie vizând dezvoltarea tuturor liniilor de business ale Grup Şerban Holding. Investiţiile sunt axate pe creşterea producţiei legumicole, mărirea capacităţilor de depozitare, extinderea suprafeţelor pentru ferma avicolă şi sporirea capacităţii de producţie a produselor de panificaţie. Astfel, prin listarea la bursă ne dorim să aducem alături de noi investitori care să ne sprijine în accelerarea şi finalizarea acestor investiţii,” a declarat Nicolae Şerban.

Grup Şerban Holding şi-a început activitatea în anul 1994, în Oneşti, şi are activităţi în diferite zone, precum agricultură, comerţ cu cereale, plante oleaginoase şi legume, creşterea păsărilor, panificaţie, patiserie-cofetărie, lanţ propriu de magazine – Băcăniile Şerban, distribuţie şi transport. Grupul are peste 400 de angajaţi.

Compania exploatează în prezent peste 12.000 de hectare de teren arabil, în judeţele Vaslui, Vrancea şi Bacău, pe care sunt cultivate cereale, precum grâu şi porumb şi plante oleaginoase. De asemenea, grupul deţine şi exploatează peste 133.000 de tone capacitate totală de depozitare a cerealelor şi plantelor oleaginoase în opt baze localizate în Orbeni, Filipeşti şi Valea Seacă, judeţul Bacău, Simila, Zorleni şi Găgeşti, judeţul Vaslui, Târgu Frumos, Judetul Iaşi.

Începând cu anul 2004, Grup Şerban Holding a dezvoltat o nouă linie de business, creşterea de păsări, şi deţine cinci ferme proprii, în trei locaţii, în judeţele Bacău şi Vaslui. De asemenea, grupul deţine o brutărie, un laborator de cofetărie şi cinci magazine sub brandul Băcănia Şerban. Produsele de panificaţie se găsesc atât în magazinele proprii, Băcăniile Şerban, cât şi în aproape toate supermarketurile din ţară, sub brandul Granero Şerban. Grupul mai are în portofoliul de servicii şi o linie business dedicată lucrării terenurilor deţinute şi transportului materiilor prime şi a cerealelor.

Planurile de investiţii ale companiei includ şi realizarea unor sisteme de irigaţii pentru 2.800 ha în Lunca Siretului. În momentul de faţă, la locaţia respectivă, compania irigă 1.000 ha şi estimează că în următorii ani va creşte capacitatea de irigare cu până la 500 ha pe an.

Pentru linia de business de panificaţie, compani are în plan, pe termen mediu şi lung, achiziţia unei noi linii de panificaţie prin accesarea unui program cu fonduri nerambursabile în vederea creşterii capacităţii de producţie. Totodată, compania doreşte să lanseze pe piaţa naţională încă trei produse de panificaţie proprii şi să înceapă livrarea produselor de cofetărie către marile lanţuri hoteliere din zona Moldovei şi ulterior la nivel naţional.

În anul 2020, Grup Şerban Holding a înregistrat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 311,8 milioane de lei şi un profit net de 24,2 milioane de lei. Pentru anul 2021, grupul estimează venituri la nivel consolidat de 330 milioane de lei şi un profit net de 24,6 milioane de lei.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.