Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Grup Şerban Holding încheie 2021 cu profit net de 25,8 mil. lei, în urcare cu 7% faţă de 2020. Venituri de 530 mil. lei, plus 50%

Grup Şerban Holding încheie 2021 cu profit net de 25,8 mil. lei, în urcare cu 7% faţă de 2020. Venituri de 530 mil. lei, plus 50%

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, listată pe piaţa AeRO de la BVB sub simbolul bursier GSH, a înregistrat în 2021, la nivel consolidat, venituri de 530,2 mil. lei, echivalentul unei creşteri de 50% faţă de anul precedent şi un profit net de 25,8 mil. lei, plus 7%.

La nivelul anului 2021, afacerile companiei s-au situat la 481,6 mil. lei, plus55%, iar EBITDA la 54,2 mil. lei, reprezentând o majorare cu 3%, arată datele transmise de reprezentanţii companiei. Pe linii de business, în cadrul producţiei vegetale şi comerţ, Grup Şerban a înregistrat o cifră de afaceri de 397 mil. lei în 2021, o creştere cu 79% faţă de anul 2020 şi o EBITDA de 37 mil. lei. Principalele venituri au fost generate de culturile oleaginoase, floarea-soarelui high oleica şi rapiţă sustenabilă.

În cadrul fermei avicole, unde compania deţine cinci ferme proprii în trei locaţii în judeţele Bacău şi Vaslui, cu o capacitate de 880.000 de capete per serie, a fost înregistrată o cifră de afaceri de 63,7 mil. lei, o creştere cu 27% comparativ cu anul 2020 şi o EBITDA de 4,9 mil. lei.

În linia de business axată pe panificaţie, patiserie şi cofetărie, unde Grup Şerban deţine o brutărie, un laborator de cofetărie şi cinci magazine sub brandul Băcănia Şerban, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 47,1 milioane de lei, o creştere cu 59% faţă de anul 2020.Această creştere a fost susţinută de eficientizarea producţiei şi majorarea volumelor comercializate prin intermediul lanţurilor de retail.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.