Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Grupul Electrica raportează o pierdere de 552,9 milioane lei, pentru anul trecut

Grupul Electrica raportează o pierdere de 552,9 milioane lei, pentru anul trecut

Grupul Electrica (EL) a raportat o pierdere de 552,9 milioane de lei pentru anul trecut, faţă de un profit de 387,5 milioane de lei în 2020, pe fondul creşterii masive a costurilor cu energia electrică şi gazele achiziţionate, după cum reiese din raportul emitentului publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Anul trecut, veniturile Electrica s-au ridicat la 7,18 miliarde de lei, cu 10,4% peste cele din 2020, când furnizorul şi distribuitorul de energie electrică a avut venituri de 6,5 miliarde de lei.

În schimb, creşterea puternică a preţului energiei din a doua parte a anului a făcut ca Electrica să aibă costuri cu energia electrică şi gazele naturale achiziţionate de 5,69 miliarde de lei, cu 45,8% mai mari decât cele din 2020, după cum reiese din raportul emitentului.

Cheltuielile cu beneficiile angajaţilor au fost de 802,7 milioane de lei, cu 3,64% mai mari decât cele din anul anterior, în timp ce alte cheltuieli din exploatare s-au ridicat la 343,15 milioane de lei, în creştere cu 5,5% pentru aceeaşi perioadă de raportare.

În aceste condiţii, furnizorul şi distribuitorul de energie electrică a raportat, pentru anul trecut, o pierdere din exploatare de 605,53 milioane de lei, faţă de un profit de 451,92 milioane de lei în anul anterior.

La nivel individual, Electrica a raportat un profit net de 321,82 milioane de lei, cu 7,8% mai mare decât cel din 2020.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 48,79% din furnizorul şi distribuitorul de energie electrică, a cărui evaluare bursieră se ridică la 3,46 miliarde de lei.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.