Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Grupul TeraPlast a aplicat pentru un nou ajutor de stat: proiect de 10,8 mil EUR

Grupul TeraPlast a aplicat pentru un nou ajutor de stat: proiect de 10,8 mil EUR

  • Proiectul se va concretiza intr-o fabrica cu capacitate anuala de productie de peste 14 mii tone de folii stretch
  • Grupul a depus proiectul in cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie
  • La maturitate investitia va genera o cifra de afaceri de 28 de milioane de euro si va avea o EBITDA de 4 milioane de euro

TRP (TERAPLAST SA) anunta depunerea proiectului pentru cofinantare prin ajutor de stat pentru o noua investitie, in valoare totala de 10,8 milioane de euro care vizeaza productia de folii stretch. Proiectul a fost depus in cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie.

Ajutorul de stat poate acoperi 49% din volumul total al investitiei, iar beneficiarul se angajeaza ca in termen de cinci ani de la operationalizarea proiectului sa contribuie la bugetul public cu o suma cel putin egala cu ajutorul de stat primit.

Investitia de 10,8 milioane de euro a Grupului TeraPlast se va materializa intr-o fabrica cu doua linii de productie de folie din polietilena pentru uz industrial, folosita in principal la ambalarea marfurilor paletizate. Echipamentele avute in vedere in cadrul acestui proiect au un grad inalt de robotizare si automatizare, maximul existent in industrie la acest moment.

Noile linii vor fi instalate in cadrul Parcului Industrial din Saratel, iar capacitatea de productie va ajunge la peste 14.000 de tone anual. La maturitate, investitia va genera o cifra de afaceri de 28 milioane euro, si o EBITDA de 4 milioane de euro.

„Noua investitie va aduce inovatii tehnologice care vor contribui la competitivitatea pe termen lung a Grupului si la dezvoltarea pe noi piete”, a afirmat Ioana Birta, directorul financiar al Grupului TeraPlast. Aceasta a adaugat: ”Avem un istoric bun de investitii implementate prin cofinantare asigurata de ajutorul de stat. Proiectele au fost finalizate, sunt viabile, genereaza activitate, locuri de munca si venituri la buget. Sunt bifate toate principiile care reprezinta ratiunea de a exista a acestei facilitati. Este o schema de sprijin nu doar utila, ci necesara pentru companiile romanesti care doresc sa se extinda, sa-si diversifice activitatea. Sprijinul statului este esential pentru a creste competitivitatea interna, relevanta in regiune si pentru a reduce deficitul comercial.”

Proiectul face parte din strategia integrata a Grupului de extindere accelerata pe piata ambalajelor flexibile, concretizata atat in operatiuni M&A, cat si in dezvoltarea unor noi capacitati de productie. Grupul isi va diversifica portofoliul de folii din polietilena care va fi prezent in piata sub brandul TeraPack, in care un loc central este ocupat de produsele biodegradabile TeraBio.

Conform studiilor de specialitate, piata ambalajelor flexibile din Romania este estimata la aproximativ 300 de milioane de euro in 2019, din care aproape jumatate reprezinta importuri. Grupul TeraPlast isi propune sa ajunga lider pe aceasta piata in urmatorii doi ani.

Evenimente recente

  • Grupul finalizeaza in acest an investitii de 32 de milioane de euro in extinderea capacitatilor de productie existente si crearea de noi linii de business.
  • TeraPlast a semnat un acord cu Brikston Construction Solutions pentru preluarea productiei de folii din polietilena din Sighisoara. Achizitia adauga Grupului o capacitate de productie de 1.200 tone de folie pe an si 300 tone pe an pentru reciclare de folii.
  • In primele 9 luni din 2021, Grupul TeraPlast a raportat o crestere a cifrei de afaceri cu 43%, pana la 91,8 milioane de euro, si o EBITDA in crestere cu 30%, pana la 13,1 milioane de euro, comparativ cu primele 9 luni din 2020. In aceeasi perioada, profitul net al Grupului a crescut cu 39%, pana la 8,8 milioane de euro.

Despre Grupul TeraPlast

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack si Somplast. Incepand cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Actiunile companiei sunt incluse in indicele de referinta BET al Bursei de Valori Bucuresti si, din septembrie 2021, in indicii Small Cap si Global All Cap ai FTSE Russell. In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10, pentru al doilea an consecutiv.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.