Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, a cumpărat o fermă din judeţul Dâmboviţa, cu o suprafaţă de 980 ha, valoarea tranzacţiei fiind de 2 milioane euro

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, a cumpărat o fermă din judeţul Dâmboviţa, cu o suprafaţă de 980 ha, valoarea tranzacţiei fiind de 2 milioane euro

Recoltare de grau

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, a cumpărat o fermă din judeţul Dâmboviţa, cu o suprafaţă de 980 ha, valoarea tranzacţiei fiind de 2 milioane euro, potrivit unui anunţ publicat la bursă.

Din suma totală, compania a plătit circa 1,2 milioane de euro din surse proprii, urmând ca restul să fie achitat până la finalul acestui an în mai multe tranşe. În urma acestei achiziţii, Holde Agri Invest ajunge la o suprafaţă totală exploatată de aproximativ 13.200 ha, din care 2.005 hectare cultivate în regim ecologic.

Terenurile din cadrul fermei din Dâmboviţa sunt operate în regim de arendă, iar în valoarea tranzacţiei sunt incluse atât baza agricolă proprie, precum şi parcul de utilaje care vor fi integrate în nucleul Conţeşti.

Pentru anul agricol 2022-2023, compania intenţionează să producă în noua fermă culturi de rapiţă, 280 ha şi porumb, 700 ha.

Holde Agri Invest a cumpărat anul trecut ferma Conţeşti, din judeţul Dâmboviţa, cu o suprafaţă totală de 2.100 de ha de teren şi care a devenit cel de-al patrulea nucleu Holde, după Roşiori, Videle şi Frumuşani. Compania a derulat în 2022 investiţii în valoare totală de 37,7 milioane de lei, finanţate din surse proprii şi capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente şi lărgirea suprafeţelor exploatate.

Holde Agri Invest a raportat venituri consolidate de 117,5 milioane de lei în 2022, o creştere cu 87%, şi un profit net IFRS de 11,4 milioane de lei, cu 55% peste nivelul din 2021, potrivit raportului financiar publicat la BVB. Rezultatul net (RAS) al perioadei a fost o pierdere de 2,3 milioane lei influenţată de cheltuielile nerecurente aferente contractului de management (11,2 milioane lei), plata acestuia urmând a fi efectuată în perioada următoare în acţiuni.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.