Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Ieftineală la acțiunile UiPath! Un nou minim record

Ieftineală la acțiunile UiPath! Un nou minim record

Acțiunile UiPath au coborât la un nou minim record și au încheiat săptămâna cu un declin consistent, care “a șters” câștigul consemnat în prima parte a săptămânii. Titlurile UiPath s-au corectat cu până la 5,3% în tranzacțiile de vineri, până la un minim de 35,61 dolari/unitate, cel mai scăzut preț de la listarea companiei pe bursa newyorkeză, în aprilie anul trecut.

Acțiunile furnizorului de software RPA au închis sesiunea bursieră cu un declin de 2,34%, la prețul de 36,73 dolari, conferind companiei o capitalizare de 19,29 miliarde de dolari. La acest preț, deținerea lui Daniel Dines, cofondatorul UiPath și cel mai bogat român, este evaluată la aproximativ 4,07 miliarde de dolari.

Acțiunile americane au închis mixt vineri, însă toți cei trei indici principali au suferit pierderi săptămânale, în condițiile în care perspectiva majorării dobânzilor și datele economice mai slabe au pus sub semnul întrebării forța redresării post-pandemie.

UiPath a pierdut 6,3% din valoarea de piață la nivelul întregii săptămâni, înregistrând corecții în patru dintre cele cinci sesiuni de tranzacționare.

Titlurile companiei s-au apreciat puternic marți, în contextul reactivării interesului la cumpărare pentru acțiunile din tehnologie și sprijinite de anunțul UiPath privind semnarea unui parteneriat cu Avison Young, cel mai mare broker independent din sectorul imobiliar canadian.

În decembrie, acțiunile UiPath au suferit un recul de aproape 11%. O serie de analiști și-au redus prețul-țintă pe titlurile companiei luna trecută, considerându-le supraevaluate, în pofida rezultatelor financiare care au depășit estimările.

Opiniile sunt însă împărțite, mai mulți analiști și case de brokeraj incluzând acțiunile UiPath în categoria “overweight”, semn că anticipează o performanță superioară sectorului din partea companiei în următoarele 6-12 luni.

Printre aceștia se numără analiștii Wells Fargo, cu un preț-țintă pe titlurile UiPath de 60 dolari și recomandare de cumpărare, precum și Morgan Stanley, cu un preț-țintă de 74 dolari.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.