Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Imperiul Roman va renaște în blockchain printr-un proiect NFT și realitate augmentata

Imperiul Roman va renaște în blockchain printr-un proiect NFT și realitate augmentata

Virtual Romans (vRomans) este o colecție de 10.000 de NFT-uri unice, lansate pe blockchain-ul românilor de la Elrond Network, și 3000 de NFT-uri (Holy Romans) complementare pe marketul celor de la Herity Network. Proiectul  își propune să îmbunătățească experiența turiștilor prin îmbinarea a două tehnologii emergente: realitatea augmentată și blockchain. Multă lume a auzit în aceste zile despre explozia NFT-urilor, dar foarte puțini știu ce presupune acest acronim.

Un NFT (non-fungible token), reprezintă o unitate unică de date care utilizează o tehnologie ce permite conținutului digital să fie înregistrat și autentificat pe blockchain. Avantajul principal al NFT-urilor este facilitatea deținerii și vânzării de conținut digital unic. Datorită caracteristicilor tehnice ale NFT-urilor tot mai mulți oameni preferă să creeze artă prin intermediul acestei tehnologii.

Colecția a pornit de la pasiunea echipei pentru istorie, iar personajele din fiecare NFT reprezintă oameni din societatea Romei Antice. Proiectul își propune să reconstruiască aspecte legate de istoria Imperiului Roman, susținând că va face acest lucru prin implementarea unei aplicații de realitate augmentată pe smartphone. Realitatea augmentată este o tehnologie ce suprapune obiecte virtuale în medii reale, în timp real. Cea mai populară aplicație de realitate augmentată este Pokemon Go.

Până în prezent, au fost create mai multe parteneriate cu muzee de artă și istorie. Deținătorii de vRomans vor avea diferite beneficii, precum accesul la jocuri adresate exclusiv celor care dețin un NFT, premii în criptomoneda EGLD, iar ulterior în propria monedă. De asemenea, aplicația va oferi turiștilor informații despre istoria locurilor pe care le vizitează, precum și posibilitatea de a vedea prin camera smartphone-ului exemplare istorice, clădiri sau cetăți romane reconstituite. Deținătorii de NFT-uri vRomans vor avea parte de beneficii în cadrul muzeelor partenere și în viitoarele aplicații, precum și drept de vot într-un sistem de guvernare DAO.

Un alt obiectiv al proiectului, este de a înființa o academie ce are ca scop educarea oamenilor despre blockchain și spațiul cripto, dar și să exploreze posibilile utilități ale NFT-urilor si realității augmentate, prin lansarea unui proiect în acest spațiu.

Proiectul va ajuta persoanele cu afecțiuni neurodegenerative, prin alocarea de fonduri către APAN România (Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative).

Multe alte informații puteți afla pe pagina lor de Twitter (https://twitter.com/v_romans), pe site (https://virtualromans.com), dar și făcând parte din comunitatea vRomans de pe Telegram (https://t.me/vRomansNFTs).

Un NFT se poate cumpăra de aici (https://trust.market/buy/vRomans), cu criptomoneda EGLD, iar primii 1000 sunt la prețul de 0,3 EGLD, aproximativ 40$.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.