Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Impetum Investments a cumpărat 11,16% din acțiunile Prebet

Impetum Investments a cumpărat 11,16% din acțiunile Prebet

Impetum Investments, fosta CITR Resources, deținută de familia Cionca și asociați ai Casei de Insolvență Transilvania CITR, a cumpărat 11,16% din acțiunile fabricantului de produse din beton PREB (PREBET SA AIUD).

Anterior, în primăvara acestui an, Prebet a cumpărat 5% din pachetul de acțiuni al ROCA Investments, platformă de investiții și management ROCA, parte din Impetum. Cifra de afaceri netă sa fabricantului de produse din beton Prebet s-a redus în primele 3 trimestre cu 9,61%, la 26,23 milioane lei, de la 29,02 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

Prebet Aiud (PREB) a realizat în primele 9 luni venituri totale din exploatare de 30,25 milioane lei, în scădere cu 6,23% față de cele de 32,26 milioane lei din exercițiul financiar precedent.

În același interval de raportare, cheltuielile totale de exploatare s-au mărit cu 4,61%, la 26,08 milioane lei, de la 24,93 milioane lei. Astfel, compania specializată în fabricarea produselor din beton a obținut un profit net de 3,46 milioane lei, în declin cu 45,85% comparativ cu cel de 6,39 milioane lei.

La S1, câștigul net era de 2,01 milioane lei, iar pe întreg anul trecut, acesta a fost de 8,53 milioane lei. La data de 30 septembrie, Prebet avea active totale de 54,16 milioane lei, cu 8,65% sub cele de 59,29 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același răstimp, datoriile pe termen scurt au crescut cu 76,06%, la 7,87 milioane lei, de la 4,47 milioane lei, iar datoriile pe termen lung au fost constante, de aproximativ 550.000 de lei.

Compania are o dispută în acționariat între Nicolae Rațiu, fiul fostului lider țărănist din anii ’90 Ion Rațiu și investitori care cumulează pachete prin compania Anodin Assets din Cluj-Napoca. La ultimul preț de la BVB de 1,2900 lei/acțiune, capitalizarea bursieră se ridică la 58,76 milioane lei (11,87 milioane euro).

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.