Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

In 2021 s-au inregistrat pierderi pentru Electromagnetica (ELMA)

In 2021 s-au inregistrat pierderi pentru Electromagnetica (ELMA)

Șocul din piața de energie a lovit în business-ul Electromagnetica, societate care a mai suferit pierderi pe acest segment și în anul 2017.

Compania Electromagnetica (ELMA) și-a majorat cu 20,34% veniturile în 2021, la 340,74 milioane lei, de la 283,15 milioane lei înb exercițiul financiar precedent, însă piața de furnizare de energie electrică ce i-a adus acest salt a afacerilor i-a adus și piederi.

Încă de la raportarea semestrială, emitentul reclama oscilațiile din piața de energie induse de politicile „verzi” ale Uniunii Europene. Societatea a raportat o creștere cu 33,56% a cheltuielilor cu materiile prime, la 293,21 milioane lei, de la 219,53 milioane lei, iar cheltuielile cu angajații au urcat cu 7,12%, la 32,66 milioane lei, de la 30,49 milioane lei.

Astfel, la nivelul rezultatului net, Electromagnetica înregistrează o pierdere de 16,11 milioane lei, comparativ cu profitul net de 2,32 milioane lei din 2020. Totuși,  la T4, compania a obținut un profit net de 4,58 milioane lei care a ameliorat o pierdere care se adâncise la 20,70 milioane lei după primele 3 trimestre.

La data de 31 decembrie 2021, activele totale ale societății se ridicau la 446,16 milioane lei, în creștere cu 10,22% față de cele de 404,79 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În răstimp, datoriile totale s-au mărit cu 24,81%, la 86,83 milioane lei, de la 69,57 milioane lei.

Electromagnetica este o societate cu acționariat dispersat, în care Asociația salariaților are o deținere de 25,30% din titluri, iar SIF Oltenia (SIF5) – o participație de 26,14% din capitalul social, iar la ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București de 0,1130 lei/acțiune, capitalizarea de piață se situează la 73,01 milioane lei (14,78 milioane euro).d dreptul de autor.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.